Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи

Young & Flexi
Young & Flexi
34.00 BGL
Купи

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи
Коремни мускули - атака - част V
Ето как увеличаваш анаболното ускорение при всяка серия: когато достигнеш до положителен отказ, застани в положение на мъртвата точка и продължи серията с частични повторения от мъртвата точка до крайната точка на размаха, за да запазиш натоварването, вече създадено  върху бързосъкращаващите се мускулни фибри. Това е много по-ефикасно, отколкото да правиш серия след друга безкрайна серия (начинът, по който повечето бодибилдъри тренират).
 

Всяка серия с X-Reps т.е. всяка удължена по този начин серия, която е потенциално по-ползотворна - е около три до пет пъти по-ефикасна от стандартната серия, спряна в момента на положителния отказ. Много резултатно. Цялата тази допълнителна растежна сила идва от турбовъзстановяването на бързосъкращаващите се мускулни влакна в края на серията.
Добре, нека стана малко по-конкретен. Време е за преси, за всичките им вече описани разновидности и ти достигаш до положителен отказ - не можеш повече да свиваш торса си до сгъната позиция. Не спирай серията! Вместо това заеми позицията, при която гърбът ти е леко извит - силната полусгъната позиция - и прави движения с 10-15-сантиметрова амплитуда (ако можеш да използваш лежанка за коремни преси, движението няма да е толкова тромаво, а ще бъде по-контролируемо и по-удобно). Същото се отнася и за повдигането на коленете. Когато стигнеш до момента в серията, когато не можеш да повдигнеш краката си до напълно сгъната позиция, ги задръж над земята, запази коленете неподвижни, така че твоят rectus abdominalis да е в полусгънато положение и прави леки движения с краката нагоре-надолу. Повдигни ги до положението, при което ханшът ти започне да се отделя от пейката.
(Между другото, бодибилдърите от едно време, включително и Забо „Коремната преса" Кожевски, са правили цели серии от това, което сега наричаме X-Reps повдигане на краката, акцентирайки върху точката с максимална сила при по-дълъг период на напрежение. Това може да бъде голямата причина, поради която Забо спечели толкова много награди за най-добра коремна мускулатура по негово време - претоварването в полусгъната позиция.)
Ако имаш затруднения да правиш достатъчно X-Reps в края на серия повдигане на коленете или просто искаш да удължиш серията още повече, можеш веднага да се преместиш на равна пейка и да продължиш с V-образни преси, които са си наистина подчертани X-Reps. Седни накрая на равна пейка и хвани с ръце двете й страни. Наклони торса си назад до 45°, а стъпалата си постави на пода. С леко присвити колене вдигни краката си колкото можеш по-високо - докато коленете ти не стигнат нивото на гърдите. Така ще бъдеш във \/-позиция. Спусни краката си долу и след това повтори. Продължавай да помпаш без да правиш паузи в крайно долно или крайно горно положение, докато не достигнеш момента да не можеш да си помръднеш стъпалата от пода. Това наистина ще „подпали" коремните ти мускули , особено ако го правиш веднага след серия повдигане на коленете от полулег.
Нещо, което съм забелязал от личен опит - Джонатан Лоусън и аз използвахме V-образни преси, познати също като подчертани X-Reps , по време на финалната ни орелефяваща фаза миналата година и долната част на коремните ни преси беше по-нацепена от всякога. Джонатан Лоусън имаше проблем през годините с изваждането на тази последна линия на долната част на корема, но частичните повторения при мъртвата точка направиха трика. Те нарязаха и очертаха коремните му мускули точно където трябваше.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16299605369568 Seconds