Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Коремни мускули - атака - част V
Ето как увеличаваш анаболното ускорение при всяка серия: когато достигнеш до положителен отказ, застани в положение на мъртвата точка и продължи серията с частични повторения от мъртвата точка до крайната точка на размаха, за да запазиш натоварването, вече създадено  върху бързосъкращаващите се мускулни фибри. Това е много по-ефикасно, отколкото да правиш серия след друга безкрайна серия (начинът, по който повечето бодибилдъри тренират).
 

Всяка серия с X-Reps т.е. всяка удължена по този начин серия, която е потенциално по-ползотворна - е около три до пет пъти по-ефикасна от стандартната серия, спряна в момента на положителния отказ. Много резултатно. Цялата тази допълнителна растежна сила идва от турбовъзстановяването на бързосъкращаващите се мускулни влакна в края на серията.
Добре, нека стана малко по-конкретен. Време е за преси, за всичките им вече описани разновидности и ти достигаш до положителен отказ - не можеш повече да свиваш торса си до сгъната позиция. Не спирай серията! Вместо това заеми позицията, при която гърбът ти е леко извит - силната полусгъната позиция - и прави движения с 10-15-сантиметрова амплитуда (ако можеш да използваш лежанка за коремни преси, движението няма да е толкова тромаво, а ще бъде по-контролируемо и по-удобно). Същото се отнася и за повдигането на коленете. Когато стигнеш до момента в серията, когато не можеш да повдигнеш краката си до напълно сгъната позиция, ги задръж над земята, запази коленете неподвижни, така че твоят rectus abdominalis да е в полусгънато положение и прави леки движения с краката нагоре-надолу. Повдигни ги до положението, при което ханшът ти започне да се отделя от пейката.
(Между другото, бодибилдърите от едно време, включително и Забо „Коремната преса" Кожевски, са правили цели серии от това, което сега наричаме X-Reps повдигане на краката, акцентирайки върху точката с максимална сила при по-дълъг период на напрежение. Това може да бъде голямата причина, поради която Забо спечели толкова много награди за най-добра коремна мускулатура по негово време - претоварването в полусгъната позиция.)
Ако имаш затруднения да правиш достатъчно X-Reps в края на серия повдигане на коленете или просто искаш да удължиш серията още повече, можеш веднага да се преместиш на равна пейка и да продължиш с V-образни преси, които са си наистина подчертани X-Reps. Седни накрая на равна пейка и хвани с ръце двете й страни. Наклони торса си назад до 45°, а стъпалата си постави на пода. С леко присвити колене вдигни краката си колкото можеш по-високо - докато коленете ти не стигнат нивото на гърдите. Така ще бъдеш във \/-позиция. Спусни краката си долу и след това повтори. Продължавай да помпаш без да правиш паузи в крайно долно или крайно горно положение, докато не достигнеш момента да не можеш да си помръднеш стъпалата от пода. Това наистина ще „подпали" коремните ти мускули , особено ако го правиш веднага след серия повдигане на коленете от полулег.
Нещо, което съм забелязал от личен опит - Джонатан Лоусън и аз използвахме V-образни преси, познати също като подчертани X-Reps , по време на финалната ни орелефяваща фаза миналата година и долната част на коремните ни преси беше по-нацепена от всякога. Джонатан Лоусън имаше проблем през годините с изваждането на тази последна линия на долната част на корема, но частичните повторения при мъртвата точка направиха трика. Те нарязаха и очертаха коремните му мускули точно където трябваше.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.27576208114624 Seconds