Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи
6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи
Красиви подмишници

Много жени, които държат на своята фигура, често се ядосват, че в подмишничните падини се натрупват мастни отлагания. Това им причинява немалко неприятности, тъй като не могат да носят с удоволствие потници, елегантни рокли с презрамки и гол гръб.
Проблемът обаче не е нерешим.
На първо място трябва да е ясно, че дори да няма наднормено тегло, макар че това е един от значимите фактори за подобна неприятност, една жена може да страда от подобни мастни отлагания. Основна причина за оформяне на тези мастни депа е отслабената мускулатура на мускулите на гърдите и трицепсите. Цялостната осанка също има важно значение в случая. Колкото по-голямо е изгърбването, толкова по-големи са мастните складирания в подмишничните падини.
Съществуват множество упражнения, които могат да стегнат кожата в областта на подмишниците и да помогнат за изчистване на мазнините. Важен фактор е, разбира се, и правилният начин на хранене, но това е друга тема. Сега само ще подчертаем, че трябва да внимавате с количествата сол, които приемате, тъй като солта е причина за задържане на вода в организма, следователно и в подмишничните падини.

Ще предложим няколко упражнения, които могат да се изпълняват в домашни условия и които са много ефективни.
1. Легнете по корем на пода и повдигнете и разтворете ръце встрани и леко горе, като че ли ще плувате. Не ги допирайте до пода.  Задръжте тази поза 1-2 минути, приберете ръцете до тялото и пак ги изнесете в страни.
Упражнението е лесно, но укрепва мускулите на гърба и стяга кожата под мишниците.
Ако имате възможност  да посещавате басейн, още по-добре! Съпротивлението на водата при плуване увеличава многократно натоварването, следователно ефективността е по-голяма.

2. Легнете по гръб, сгънете краката в коленете, разтворете ръце встрани, но не ги отпускайте на пода. Задръжте няколко секунди -10-12; от тази позиция съберете ръцете, като леко допирате дланите и бавно ги отведете над главата и назад, като отново не докосвате пода. Върнете в изходната позиция.
Изпълнете 2-3 серии по 10-12 повторения.
Работете с бавно темпо. Движенията трябва да са плавни.
След като посвикнете да изпълнявате упражнението, ползвайте дъмбели с малка тежест.

3. За да укрепите мускулите на гърдите, трябва да изпълнявате лицеви опори. Легнете по корем, разтворете ръце на ширина на раменете, опрете дланите на пода, а краката (обути в стабилни спортни обувки) да са на пръсти. Започнете да изпълнявате лицеви опори, като се стремите почти да докосвате с брадичка пода. Гърбът да е прав.
Ако не ви е възможно да правите такива лицеви опори, има и по-лесен вариант – застанете на колене, ръцете опрени с длани на пода и навеждайте, като целта е да докоснете с гърди пода.

4. И още едно, много приятно и много полезно, упражнение, което е заето от ориенталските танци. Може да се съчетае с подходяща музика.
Застанете почти в стойка „мирно”. Започнете да движите раменете напред-назад.
Отпуснете мускулите на раменете, стегнете долната част на тялото. Изпълнявайте упражнението 4-5 минути.
А ако ви дойде настроение, потанцувайте в този ритъм.
Имайте предвид, че това упражнение се изпълнява винаги със сутиен, досещате се защо.

И като споменахме „сутиен”, трябва да напомним, че прекалено стегнатото бельо нарушава кръвообращението. Не допускайте това.
Упражненията могат да бъдат част от ежедневната ви гимнастика, а можете да ги изпълнявате и отделно. Важно е да сте упорити и последователни и да разгрявате добре мускулите си, преди да започнете заниманията си.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.10445713996887 Seconds