Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Красиви подмишници

Много жени, които държат на своята фигура, често се ядосват, че в подмишничните падини се натрупват мастни отлагания. Това им причинява немалко неприятности, тъй като не могат да носят с удоволствие потници, елегантни рокли с презрамки и гол гръб.
Проблемът обаче не е нерешим.
На първо място трябва да е ясно, че дори да няма наднормено тегло, макар че това е един от значимите фактори за подобна неприятност, една жена може да страда от подобни мастни отлагания. Основна причина за оформяне на тези мастни депа е отслабената мускулатура на мускулите на гърдите и трицепсите. Цялостната осанка също има важно значение в случая. Колкото по-голямо е изгърбването, толкова по-големи са мастните складирания в подмишничните падини.
Съществуват множество упражнения, които могат да стегнат кожата в областта на подмишниците и да помогнат за изчистване на мазнините. Важен фактор е, разбира се, и правилният начин на хранене, но това е друга тема. Сега само ще подчертаем, че трябва да внимавате с количествата сол, които приемате, тъй като солта е причина за задържане на вода в организма, следователно и в подмишничните падини.

Ще предложим няколко упражнения, които могат да се изпълняват в домашни условия и които са много ефективни.
1. Легнете по корем на пода и повдигнете и разтворете ръце встрани и леко горе, като че ли ще плувате. Не ги допирайте до пода.  Задръжте тази поза 1-2 минути, приберете ръцете до тялото и пак ги изнесете в страни.
Упражнението е лесно, но укрепва мускулите на гърба и стяга кожата под мишниците.
Ако имате възможност  да посещавате басейн, още по-добре! Съпротивлението на водата при плуване увеличава многократно натоварването, следователно ефективността е по-голяма.

2. Легнете по гръб, сгънете краката в коленете, разтворете ръце встрани, но не ги отпускайте на пода. Задръжте няколко секунди -10-12; от тази позиция съберете ръцете, като леко допирате дланите и бавно ги отведете над главата и назад, като отново не докосвате пода. Върнете в изходната позиция.
Изпълнете 2-3 серии по 10-12 повторения.
Работете с бавно темпо. Движенията трябва да са плавни.
След като посвикнете да изпълнявате упражнението, ползвайте дъмбели с малка тежест.

3. За да укрепите мускулите на гърдите, трябва да изпълнявате лицеви опори. Легнете по корем, разтворете ръце на ширина на раменете, опрете дланите на пода, а краката (обути в стабилни спортни обувки) да са на пръсти. Започнете да изпълнявате лицеви опори, като се стремите почти да докосвате с брадичка пода. Гърбът да е прав.
Ако не ви е възможно да правите такива лицеви опори, има и по-лесен вариант – застанете на колене, ръцете опрени с длани на пода и навеждайте, като целта е да докоснете с гърди пода.

4. И още едно, много приятно и много полезно, упражнение, което е заето от ориенталските танци. Може да се съчетае с подходяща музика.
Застанете почти в стойка „мирно”. Започнете да движите раменете напред-назад.
Отпуснете мускулите на раменете, стегнете долната част на тялото. Изпълнявайте упражнението 4-5 минути.
А ако ви дойде настроение, потанцувайте в този ритъм.
Имайте предвид, че това упражнение се изпълнява винаги със сутиен, досещате се защо.

И като споменахме „сутиен”, трябва да напомним, че прекалено стегнатото бельо нарушава кръвообращението. Не допускайте това.
Упражненията могат да бъдат част от ежедневната ви гимнастика, а можете да ги изпълнявате и отделно. Важно е да сте упорити и последователни и да разгрявате добре мускулите си, преди да започнете заниманията си.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.10836315155029 Seconds