Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Кросфит – втора част

Джоел Файнберг (Joel Feinberg)
Виж: Кросфит - първа част
Кросфит, както и всяка друга високоинтензивна тренировка, обработва мускулите с цел подобряване на тяхната кондиция, а не растеж. Но при използване на правилна програма може едновременно да се постигне и едното, и другото.
Аз считам, че за увеличаване на мускулната маса няма нищо по-добро от такива взривни упражнения като клековете с щанга, мъртвата тяга или повдигане на щанга на гърди с изтласкване. Обичайно, когато трениращите използват леки работни тежести в съчетание с много повторения, организмът започва да изгаря мазнини, което често може да се наблюдава в хода на тренировка в стил Кросфит. Естествено с разширяване на популярността на този вид тренировка започват да се развиват и стандарти за упражненията в Кросфит.
На дадения етап от еволюцията на Кросфит са задействани и такива звезди на пауърлифтинга като Луи Симмонс (Louie Simmons) от клуба Westside Barbell и Марк Белл (Mark Bell) от Super Training в Сакраменто, Калифорния. Тези момчета са разработили собствена сертифицирана програма под марката Кросфит за своите пауърлифтингови упражнения. И доколкото тези проверени техники широко се използват в Кросфит тренировките, ние можем да наблюдаваме как атлети от този спорт стават все по-големи, по-силни и конкурентни.

За да станат силни пауърлифтери, е нужно да развиват скоростта на инерцията – колкото по-бързо можете да местите тежестите, толкова по-големи тежести можете да вдигате. Това същото се предполага и в тренировките в стил Кросфит. След като атлетите развият техниката на определено мощностно упражнение, те могат да увеличат работната тежест, което от своя страна съдейства стимулацията на следващия ръст.
Обичайната дневна тренировка може да включва 10 повторения на фронтални или традиционни клекове с натоварване 50-60% от еднократния максимум. В такъв случай този, който може да изпълни един клек с 135 килограма, трябва да може да изпълни няколко рунда от 10 повторения с 70 килограма, увеличавайки скоростта и мощността. Изпълнявайки такава тренировка няколко месеца, вие ще се убедите в това, че вашият еднократен максимум се е увеличил в рамките на сумарните работни тежести.
Но естествено резултатите ще варират в зависимост от индивидуалните цели и желания на атлета. Моят собствен опит се оказа достижение на нов национален рекорд. Аз тренирам по метода на Кросфит, но продължавам да участвам в състезания по пауърлифтинг и за последните 12 месеца моята мощност се увеличи повече от 30%. Освен това значително нарасна резултатността в плиометрията и упражненията със собствена тежест, а също така скоростта и диапазона на повторенията.
В обобщение: когато работата опира до обща физическа форма и спортна резултатност, Кросфит може да ви предложи повече от традиционните програми в пауърлифтинга и бодибилдинга. А колкото до изолиращата работа, тук практически не се използва, вие можете да тренирате повече мускулни групи с помощта на по-малко число упражнения и обеми. Освен това този ефективен способ ще построи взривна мощност и увеличение на скоростта, генерация на усилията в мощностни упражнения - даже при използване на големи тежести. така тази тренировка ще укрепи и увеличи мускулите, а ще ви позволи да горите и мазнини.
Затова между сезоните не трябва да се преминава в режим "яж като свиня и трупай мазнини". По-добре е да се превключи вниманието и да се провери способността на организма, като се премине няколко месеца в тренировки в стил Кросфит.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18367004394531 Seconds