Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:



Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход





Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Кръгова тренировка - предимства и недостатъци
Въведение
Твърди се, че едно от най-популярните явления във фитнес програмите на най-запалените спортисти има двоен тренировъчен ефект. Кръговата тренировка, която се превърна в хит през 80 те години, считана от много треньори за полезна и от аеробна и от анаеробна гледна точка, е ценно средство и за спортистите в аеробните спортове и за трениращите с тежести.
Концепцията на кръговата тренировка се състои в това спортистът да изпълнява серия от упражнения (програмата обикновено включва работа върху цялата мускулатура) без почивка между упражненията.

Тренировъчният режим включва единична серия от всяко упражнение от програмата без почивка. Трениращият е стимулиран да преминава от едно тренировъчно упражнение в друго колкото може по-бързо. При този подход се поддържа повишен сърдечен ритъм при работа на цялата мускулна система. Предполага се, че като работи с цялата си мускулатура, трениращият ще се възползва от обичайните предимства на тренировката с тежести и същевременно ще повиши аеробния си капацитет.

Медикаменти


Опит да се улучат “с един куршум два заека”
Проблемите, свързани с постигането на двоен ефект, възникват от това, че всъщност се получава намаляване на положителното въздействие. Така че, опитвайки се да убием с един куршум два заека, раняваме леко само единия. За да постигнем и аеробно и анаеробно въздействие трябва да приложим съответния тренировъчен режим. Това означава, че спортистът трябва да работи отделно анаеробно и аеробно. По този начин той ще реализира пълния си потенциал за анаеробна и аеробна работа. Защо да се отказваме от възможността да разгърнем максималния си тренировъчен потенциал.
Препоръчва се засилена аеробна и анаеробна работа.
Отговорът се намира във факта, че треньорите се стремят да стимулират спортистите да извършват и анаеробна работа (за повишаване на силата) и аеробна работа (за подобряване на сърдечносъдовата дейност), за да им дадат възможност да подобрят физическата си форма. Чрез кръговата тренировка обаче не може да се постигне нито оптимална сила, нито увеличаване на максималния тренировъчен капацитет.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13743901252747 Seconds