Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Максимален растеж
Поговорката „По-добре по-голям” е навлязла  дълбоко в съзнанието на много от съвременните културисти. На днешната състезателна сцена мускулните размери, просто означавани като маса, са безспорния фаворит - кралят. Колкото повече маса има културистът, толкова повече привлича вниманието, както на своите колеги, така и на публиката. Разбира се, не всички се стремят да се качат на сцената на Мистър Олимпия, но почти всеки от нас иска да качи малко маса и да подобри своята физика.


Изграждането на маса не е никак сложно, изисква само старание и дисциплина. Ако вие не сте съгласни с това, моята тренировка за маса не е за вас. Ако, от друга страна, вие сте готови да прибавите 5 кг твърди, добре оформени мускули, то сте намерили точният начин да започнете.
По традиция, културистите използват извън състезателния или подготвителен период (това е времето през годината когато те не се явяват на състезания) като време, да прибавят нова мускулна маса към своята физика. Това е така, защото тренировката за маса, между другите неща, изисква и консумацията на допълнителни калории, които в повечето случаи дават един по-голям, но по-малко релефен изглед. Зимата е великолепно време за културистите да насочат вниманието си към прибавяне на размери. По този начин те ще имат достатъчно време да оформят релефа си през пролетта, точно на време за идващият летен сезон.

Изграждането на мускулната маса е функция от три елемента:
1.  Интензивна тренировка, достатъчна, за да стимулира мускулния растеж.
2.  Правилно хранене да подсигури мускулния растеж
3. Достатъчна почивка да позволи пълно възстановяване от тренировката и започване на мускулния растеж. В тази графа можем да запишем и възстановяващите средства.
Ще се спрем накратко върху храненето за маса и почивката и ще фокусираме главното си внимание към тренировката.

Ключове за мускулния растеж
Тренировката за маса е като ходенето по въже. От една страна можеш да паднеш, ако тренировката не е достатъчна за вашите мускули - трябва да се тренира достатъчно тежко и достатъчно дълго, за да се създаде стимул за мускулен растеж.
От друга страна можеш да паднеш, ако стоиш твърде дълго в залата. Това може да доведе до претрениране, което означава, че мускулът е претоварен до степен, че вече не е продуктивен, не дава резултати и най-лошото, настъпва загуба на мускулна тъкан. Как можете да разберете че сте претренирали? Вашите мускули ще бъдат хронично уморени, ще се чувствате по-слаби в залата и изобщо ще вървите надолу. Откажете се от тренировката, яжте по-здравословна храна и направете достатъчна почивка - това обезателно ще Ви помогне. Моят опит в течение на повече от 25 години в културизма ми говори, че повечето културисти тренират, за да покачат мускулна маса. Считам, че е по-добре да тренираш по-малко, отколкото повече. Това не означава, че трябва да мързелувате и да не правите тежки, интензивни тренировки, а означава че трябва да разбиете чувството  си,   колко  тренировка е достатъчна за вас. Така, че нека говорим за праг на растежа. Вашият праг на растежа е точката, при която нивото на умора става достатъчно високо, за да подтисне растежа. Целта на всяка тренировка е да натоварва мускула все повече, но бъдете внимателни, когато достигнете точката, при която мускулите стават особено податливи на претоварване. Това е нивото на умора, при което всяко допълнително натоварване вече е непродуктивно. Поради тази причина трябва да се съсредоточите върху интензивността на тренировката, а не върху обема на тренировката. Ако насочите вниманието си върху интензивността на тренировката, вашата цел ще бъде да уморите мускулите, колкото се може по-бързо, с колкото се може повече тежести за предписаният брой повторения. Много често начинаещите обръщат внимание на обема на тренировка или на общия брой серии и повторения, направени за една мускулна група. Използваната логика в тези случаи е, че ако три серии на едно упражнение са продуктивни, тогава шест ще дойдат два пъти по-добре. Не изпадайте в тази много разпространена заблуда!
И така, ако фокусът е върху интензивността на тренировката, какво трябва да направите, за да я увеличите?
1.  Увеличете тежестите, които използвате в упражнението.
2. Повишете броя на повторенията за всяка серия.
3. Намалете почивката между сериите.

Следва продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11051321029663 Seconds