Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Маса и релеф

  Един от най-често задаваните въпроси в залата е: ”Мога ли едновременно да изчистя мазнини и да кача мускулна маса?” Повечето от трениращите мъже обикновено желаят да намалят обиколката на талията си и през това време да увеличат обема на ръцете и гръдната си обиколка. Но техните желания не приключват с това. Хората става още по-смели, като развиват идеята си по следния начин: Ако може, докато качват ръце, малко и да ги поорелефят, ”НО” (още едно “НО”) да не ползват никаква „химия” и препарати. Когато изразят всичките си тези щения, фитнес- инструктурът започва да гледа така, като че ли току-що през залата е преминала „летяща чиния”. И има защо! Започва поредният спор между знаещия и мечтаещия.

 

Колкото повече инструкторът се опитва да обясни на трениращия, че това невъзможно, че става дума за отделни етапи в неговата тренировка, толкова повече трениращият е убеден, че този срещу него нищо не разбира или ако пък разбира, не е запознат с неговата уникална физика, която му позволява да постигне мечтаното.

Кой е прав?

 Инструкторът, разбира се. Ако разгледаме тренировката като макро цикъл, то това са отделни микро цикли в нея и се изпълняват последователно, а не едновременно. Но тъй като съм убеден, че повечето трениращи този отговор няма да ги устрои, защото искат резултати веднага, ще се опитам да предложа един компромисен вариант. Компромисен, защото нито покачването на масата ще е драстично, нито орелефяването, но за сметка на това ще вървят ръка за ръка. Тази тренировка е удачна за тези, които не се стремят към върхови постижения, а целят да развият хармонично и функционално fitness-тяло. Подходяща е и за професионални спортисти като ОФП (обща физическа подготовка).

ТРЕНИРОВКАТА
1. Хоризонтална лежанка 4 x 10
2. Набиране на лост (скрипец, ако набиранията не са по силите ви) 4 x 10
3. Повдигане на дъмбели за рамо 4 x 10
4. Разнопосочни сгъвания с дъмбели 4 x 10
5. Разгъване на скрипец за трицепс 4 x 10
6. Подскоци (скок „Дъга”) 4 x 20
7. Коремни преси 4 x 20


Препоръчвам ви да започнете тренировка с 15-20 мин. велоергометър. Интензивността на въртене - умерена, трябва да можете да провеждате разговор с партньор, без да се задъхвате- това се нарича „Talk test”
Тежестите трябва да са подбрани така , че да можете да изпълните цялата тренировка, без да намалявате темпото, а то е: серия -15 сек. почивка- серия- и така до края. Много добро темпо се получава, ако трениращите са двама и се редуват (единият става, другият ляга на уреда, без никаква почивка). В същото време внимавайте да не отидете в другата крайност –прекалено леки тежести. Просто ефект няма да има. Може би ще ви трябват няколко тренировки, за да постигнете максимален синхрон- но след това всичко ще е ОК.

Накрая трябва да завършите с 30 мин. бягане или бягаща пътека, като прилагате метода за велоергометъра.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.27224612236023 Seconds