Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Моята тренировка за гръб
от Виктор Терзийски

Когато тренираме заедно, брат ми често се шегува: „Пази се от пътя ми по-гръб!" Той харесва да се обръща към мен така, защото имах голям гръб и тясна талия. Един чудесен симетричен контраст.
Подчертаваше V-образната форма на гърба ми. Моят гръб е една от най-добре развитите ми мускулни групи. Никога не съм имал проблем с уголемяването на гърба си. Аз разчитам на основни упражнения, чрез които тренирам най-широкия гръбен мускул от всеки ъгъл, смесвайки ширина, маса и релефност в една програма.
Аз не изключвам тежките движения, които определят тренировката за гръб, и всичко е чудесно.
Аз започвам с широки дърпания надолу, загрявам мускулите и сухожилията с една лека серия и тогава започвам да покачвам тежестта, за да разширя и оформя упражнението по два начина: единият е да теглите лоста надолу към горните си гърди, а другият е зад глава, докато лостът не докосне гърба на вашия врат.
Предпочитам предното теглене, защото след  Републиканското миналата година аз преминах от теглене зад врат към предно теглене и веднага наддадох на гърба си.
 По този начин можех да използвам повече тежест, имах по-силен хват, контролирах тежестта много по-ефективно и увеличих изолацията на долния лумбален регион. Ако искате по-голям, по-плътен гръб и голям релеф, трябва да вдигагате тежко, когато теглите надолу зад врат. Голямата тежест ви принуждава да се изгърбвате напред, да се борите, за да вдигнете повече. Затова останете на тегленето отпред. То е по-лесно за контролиране и можете да включите много повече мускули в движение. Винаги има резултат от използването както на широк, така и на тесен хват. Разликата е очевидна: Широкият хват наддава ширина, а тесният помага за изграждане на плътността и разтегливостта на широките мускули. Тегленията, изпълнени с тесен хват, са чудесно завършващо упражнение, сравнимо единствено с концентрираното сгъване за бицепс. Освен всичко друго вие може да искате да направите няколко серии от широки тегления към гърди - от водоравен наклон. Някои хора не могат да повдигнат своето собствено тегло. Ако успеете да издържите, гребането ще ви даде повече ширина и форма на широките мускули.Аз правя широки набирания 5x10-12 повторения, от тях 2 или 3x10-12 повторения по избор с тесен хват в 2 или 3 серии и широки гребания нагоре 4 серии до максимална умора.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16539978981018 Seconds