Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Насър Ел Сонбати - тренировка

Сто и осемдесет сантиметра височина и сто тридесет и четири килограма тегло са достатъчни да разберете за кого става въпрос. 28-годшният Насър Ел Сонбати избрал културизма като свой начин на живот. Той говори седем езика. Твърде учудващо, докато не ме информира, че е роден в Щутгарт, Германия и е син на баща египтянин и майка югославянка. Живял е в Египет, Югославия и Германия и говори на: английски, френски, италиански, немски, сърбо-хърватски, арабски и латински езици.
„Започнах да тренирам на 17 години и тогава тежах само 85 килограма" отбеляза той, докато свиваше масивните си ръце с цел да илюстрира процеса. „Прогресирах страшно бързо."

Няма майтап! След четири месеца тренировка, Насър натрупа близо 14 килограма мускули и се класира втори в шампионата на Южна Германия и след това в Югославия!
Същевременно Ел Сонбати печели тежката категория на IFBB, Югославският шампионат - четири пъти! Така спечелва дълго жадуваната IFBB професионална карта. Неговият про дебют започва през 1990 г. на Европейският тур „Гранд прикс". В Америка се състезава за пръв път на „Нощта на шампионите" през 1991 година. Тук е било за него и първото разочарование, когато не се класира в петнайсетицата.


„Аз научих много от това поражение" - казва той. „То ме накара да гледам реално на нещата и разбрах, че моето най-добро състезателно тегло е 116 кг." Наистина, когато Насър се качваше на сцената тази година на „Гранд прикс" във Франция и Германия, публиката и неговите почитатели не можеха да повярват на очите си! Съдиите също оценяваха подготовката му, като му присъждаха третото място във всеки един от турнирите (след Флекс Уилър, заел първото място - Винс Тейлър, ал второто). С тези две победи по колана си, Насър се квалифицира за участие в мр.Олимпия 93, където той обеща да се яви в изключително добра форма.
На въпросът ми относно неговата тренировка той спомена, че тя не е нещо особено, но резултатите от нея са удивителни. Той изпълнява едно или две базови упражнения за мускулна група, като кофички, клекове, бенч прес и сгъвания с щанга. Загрява внимателно преди всяка тренировка за около десет-петнадесет минути, като най-често използва велоергометър. Насър тренира големите мускулни групи на първо място, като крака, гръб и рамене, правейки 10-15 серии по 6-20 повторения.
„Аз обичам да правя много повторения за моите крака" -казва той. „Така чувствам контракцията по-добре всеки път."
Неподценява малките мускулни групи, натоварва ги с извънредна интензивност по време на сериите.
„За малките мускулни групи като ръце, преса или прасци сериите ми са 8-10 и повторенията от порядъка на 6-10. Отново това, за което внимавам е да се концентрирам и да чувствам изгарянето, а не само да правя повторения.     Първостепенно внимание отделям на установяването на мозъчно-мускулна връзка."
Ел Сонбати тренира веднъж дневно, пет дни в седмицата." Всяка тренировка продължава около час и половина-отбеляза той. Моят начин на разделна тренировка е да тренирам три дни и почивам един ден, след което тренирам два дни и почивам един ден. Тази програма ми дава пет дни солидни тренировки седмично."
„Винаги променям програмата си, понякога тя ще е бицепсът с гърбът, друг път ще бъде гърбът с раменете. Нямам строго определена програма, която бих могъл да ви кажа - в понеделник правя това, във вторник правя онова. Така е по-добре, защото тази тренировка държи мускулите в шок и неподготвени за каквото и да е натоварване."

Програма за мегамаса, използвана от Ел Сонбати

 Упражнение Серии  Повторения
 Първи ден    ГРЪБ 4-5  10
 Набиране  4-5 10
 Придърпване на Т-образна щанга  4-5 10
 Придърпване от седеж на скрипец 4-5 10
  Придърпване на скрипец отпред  4-5 10
 БИЦЕПС  
 Сгъване с щанга от стюеж  3 10
 Сгъване с дъмбели 3 10
 Сгъване с кабел (на скрипец) 3 10
  Втори ден    ГЪРДИ  
  Бенч прес с щанга 4-5 10
 Бенч прес под наклон (с глава нагоре) 4-5 10
 Флайс с дъмбели 4-5 10
 ТРИЦЕПС  
 Трицепсово разгъване от лег 3-4 10
 Трицепсово разгъване на скрипец  (прав с лице към скрипеца) 3-4 10
 Трицепсово разгъване от седеж (френско разгъване) 3-4 10
 Трети ден    РАМЕНЕ  
 Раменни преси зад врат 4 10
 Разтваряне с дъмбели встрани 4 10
 Разтваряне под наклон с дъмбел 4 10
 ТРАПЕЦ  
 Повдигане на раменете с щанга 4 10
 Придърпване на щанга пред гърди 4 10
Придърпване на щанга пред гърди до брадичката 410
 Четвърти  ден ПОЧИВКА 
 Пети ден    КРАКА  
 Бедрени разгъвания 4-5 10-15
 Клек 4-5 10-15
 Лег-преси 4-5 10-15
 Напади 4-5 10-15
 ПРАСЕЦ  
 Изправяне на пръсти от стоеж 5 15-20
 Изправяне на пръсти от седеж 5 15-20
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13013792037964 Seconds