Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Обем с Джей Кътлър
Джей Кътлър е загадка за много хора - той е пичага, който се е оженил за любовта си от ученическите си години, който си ляга преди повечето петокласници и отбягва нощния живот в Лас Вегас. Истина е, че Кътлър се е преместил в града на хазарта не заради атракциите, а заради изгодните цени на недвижимите имоти. Той и съпругата му Кери са закупили разкошна къща доста под цените в Лос Анжелис. Джей Кътлър започва своят ден в 4:30 с идеята отново да спечели мр. Олимпия. За да бъде най-добрият културист на планетата, той стартира с високо интензивна аеробна програма.
Големи обеми
Големият Джей прави големи тренировки по два пъти на ден. В деня, когато тренира краката той включва 18 серии за задната група на бедрото и две за глутеусите в сутрешната тренировка и се връща отново в залата следобед за 24 серии за бедрата, изпълнявайки ги в 15 упражнения. Това е без да брои сериите за коремната преса. Докато доста професионалисти тренират коремна преса само в няколко седмици преди състезанието, то Кътлър я натоварва през цялата година, правейки 9 серии след всяка сутрешна тренировка. Джей прави бързи тренировки, както в основен период, така и преди състезание. Той казва: "Това, което се опитвам да направя е да напомпа мускулите с кръв с около 8-10 повторения в около 20 серии. Почивките между сериите ми са много кратки (45-50 секунди). Темпото ми е като в кръгова тренировка и поддържам високо ниво на пулса. Правя и разтоварващи серии или гигантски серии, за да увелича интензивността. Например изпълнявам 8 повторения на вдигане на щанга от полулег, закачам щангата на куките, броя до 5 и след това напомпвам още 2 или 3 повторения. Бутам до там, докъдето започвам да се боря с последното повторение, но не използвам помощ, за да премина отвъд тази граница. Тъй като правя тренировки с голям обем, ако докарам всяка серия до максимума или отвъд границите на отказа, аз ще претренирам. Това което желая, е да шокирам мускула и да го уморя, след това да го нахраня и да му дам почивка. Не се ръководя от големината на тежестта, а от усещането. Ако ме попитате какви тежести използвам в определено упражнение сигурно няма да мога да ви кажа. Концентрирам се върху работата на мускула и това той да бъде добре натоварен."
 

Последни изменения
Във времето между състезанията, Кътлър обръща специално внимание на гърба и ръцете. "Мисля, че си заслужава"- казва Джей - "Позата двоен бицепс отпред, в която акцентът е на ръцете и гръдният кош при мен се подобри значително през последната година. Като цяло наблегнах на едно цялостно ново представяне. Не хвърлих сили в покачване на груба маса, а обърнах внимание на детайлите и на качеството. Сега работя за качествена мускулатура. Давам си сметка, че фигурата ми ще се подобрява, ако й дам тази възможност и правя всичко правилно."
Кътлър преразгледа своята тренировка за гръб и я раздели на две отделни тренировки, наблягайки повече върху горната част на гърба сутрин и върху долната част на гърба и трапеца следобед. Така той превърна една изоставаща част в доминираща. междувременно той обнови и тренировката за бедрата. "Правя напади през цялата година"- казва Кътлър - "Според мен те доста ми помогнаха при дефиницията на бедрата. Правя напади както с щанга, така и с дъмбели. С дъмбелите се пази по-лесно равновесие и те позволяват да разтегнете малко повече."
Кътлър обръща сериозно внимание на разтягането. "Аз съм щастлив, че нямам никаква по-сериозна травма след 11 години тренировки. Въпреки, че правя раменни преси със 72 килограми дъмбели и клякам с 318 кг. Мисля, че нямам травми, защото винаги отделям време за разтягане и загряване."
"Правя здрав стречинг и мисля, че той е един от значителните фактори за подобренията във фигурата ми напоследък. Също така не на последно място стречинга подобрява и подвижността, която е необходима за позинга. Не мисля, че другите момчета обръщат достатъчно внимание на малките неща, които могат да значат много за тях в бъдеще."
"Правя около 15 минути стречинг след натоварването на всяка мускулна група. Правя стречинг на цялото тяло, дори някои от упражненията ми наподобяват пози от йога. Съпругата ми се занимава с йога и тя ми е показала някои неща."
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17065787315369 Seconds