Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Обратно към гърба
Кой казва, че денят за крака е единственият тренировъчен ден, който ще те накара да повърнеш? Това е лесно. Да не би да е някой от онези момчета, които не тренират гърба си много тежко. Мисля, че си имат име... какво беше? А, да -„женчовци". Ако нямаш силен гръб , тогава не говори глупости. Замисли се върху това: почти всичките ти големи мускулни групи не могат да се тренират с тежки сложни движения без да имаш силен гръб. Представи си унищожителен, разкъсващ вътрешностите тренировъчен ден за крака, към който се добавят и стресът, и допълнителното натоварване, породени от липсата на силен гръб.

Това може да доведе до притискане на няколко прешлена или дори до херния. Има две травми, които могат да те превърнат в безгръбначно мекотело. Така че не пропускай сериозните тренировки за гръб .
Влизането в залата в деня за трениране на гърба е точно толкова плашещо, колкото и в деня за крака. Имам същите симптоми: нервност, предвкусване на предстоящата болка и страх да не би да не покоря последната предвидена тежест за тренировката. А да - не мога да забравя и за възможността за посещение в неприятната тоалетна на залата или до най-близкото кошче за боклук, в което мога да повърна обяда си. Няма нищо подобно на вкуса на полуразградена храна, която за втори път минава по хранопровода ти, този път обаче в обратната посока. Но приемам всичко това, защото е част от това кой съм и какъв съм. Воин. Животно. Знам, че изграждането на убийствен гръб, който не само изглежда внушително, но е и достатъчно силен, за да издържи камион, заседнал в планината, е това, което ме превежда през болката и мъченията.
Бъди честен. Искаш ли твоят гръб да е по-широк от крилата на 747 и по-мощен от земетресение? По дяволите, да. Затова страданията си заслужават. Да, болката от разкъсването на мускулни влакна всъщност става привлекателна като наркотик. Натискът върху тялото ти до краен предел е упоритостта, за която говоря. Ако виждаш звездички, носът ти кърви, повръщаш, значи има признаци, че си се натоварил до краен предел. За онези от вас, които са го преживели, поздравявам ви. За онези от вас, които не си падат по този тип нечовешки тренировки - нека си останете кльощави и слаби завинаги!


С течение на годините съм виждал много различни типове хора да влизат в залата. Мнозинството от тях иска да тренира „красивите" мускули. Можеш ли да познаеш за кои точно мускули става дума? Точно така, правилно - гърдите и ръцете. Понякога в тази група са включени и раменете, но най-често става въпрос само за гърдите и ръцете. Знаеш ги тези типове. Тези ентусиасти винаги носят дълги панталони в залата докато не стане толкова топло, че нямат друг избор освен да се съблекат по шорти. Чудил ли си се някога защо краката им приличат на тези на мършаво пиле? Или защо изглеждат така, сякаш винаги издават раменете си напред? Защото тези момчета никога не тренират всичките си мускулни групи. Някои дори изглеждат като бавноразвиващи се, защото този тип тренировки винаги развалят стойката им. Все едно да построиш половин къща или пък да конструираш половин кола.
Болки във врата, в гърба и тем подобни ще те сполетят, когато трябва да правиш лег с 230 кг, а можеш да правиш само гребане на лежанка със 100 кг и то не повече от повторение или две. Патетично. Ако искаш вярвай - гърдите ти и почти всички други основни мускули по тялото ти ще заякнат и ще пораснат, ако тренираш за гръб. Гърбът ти е рамката и основата за почти всяка мускулна група. Страхотно е да имаш големи гърди и ръце, но какво се случва, когато трябва да повдигнеш нещо от земята? Ще легнеш под него и ще го буташ нагоре? Сигурно, ако си пълно магаре. Изгради силен гръб и ще се радваш на по-голямо и по-силно тяло, без значение какви точно са целите ти.

Тренировка за гръб N 1
•    Пулъп (с тежест): 4 серии х 6-12 повторения;
•    Гребане с щанга с наведен торс: 4 серии х 6-12 повторения;
•    Мъртва тяга: 4 серии х 6-12 повторения;
•    Пулоувър с дъмбели: 4 серии х 6-12 повторения.

сп. Iron Man
Обратно към гърба II част

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18112778663635 Seconds