Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Огромни бицепси
Съветите на Лари Скот
Лари Скот е носителят на първата титла Мистър Олимпия, след като Джоузеф Уидър я учредява през 1965 година. През 1966 г. Лари е отново на върха. Той е и първият културист, прескочил 50-те см в обиколката на ръката, както сам твърди, с помощта на „скотовата пейка" за бицепсово сгъване.
Лари Скот съветва:
За да получите добър резултат от скотовото сгъване, най-добре го правете изправени.
Когато изпълнявате сгъване с щанга от стоеж и започнете да се уморявате, а лостът ви натежава в ръцете и става труден за повдигане, вие отпускате средната секция (ханша и талията) на тялото напред. Ако правите вашите сгъвания седнали и средната секция е фиксирана на лежанката, няма да можете да използвате достатъчно голяма тежест, казано с други думи, необходимата тежест за изграждане на големи ръце. Ето защо е по-добре да работите от стоеж. Когато сте прав, много по-лесно можете да се наведете напред и да приложите лек „читинг", когато е нужно.
Харви Ийстън конструира и изработва първата скотова пейка (молитвена пейка) през 1950 година. Той не й поставя седалка. Седалката е поставена по-късно, при масовото навлизане на уреда в залите . Нито един сериозен културист обаче не изпълнява упражнението седнал, защото инстинктивно чувства, че то следва да се изпълнява от стоеж.При изграждането на бицепса има още една тънкост. Вие ще загубите много време и сили, ако се опитвате да изградите бицепса с крива щанга. Истината за това е проста, за да работи бицепсът, ръцете трябва да са обърнати с дланите напред през цялото движение, така че малкият пръст да бъде на едно ниво или малко по-високо, когато се играе с дъмбели от палеца. Това положение на ръката кара бицепса да работи по-добре. Когато се използва крива щанга , палецът е по-високо от малкия пръст. При това положение на дланта в работа се включва повече брахиорадиалис и по-малко бицепса, ето защо при използването на крива щанга можете да повдигнете по-голяма тежест, отколкото с права - тук работят два мускула бицепс и брахиорадиалис. Така обаче страда бицепсът и неговите размери.
Преди да започна да тренирам бицепса, загрявам с няколко леки серии, след това започвам с много тежко скотово сгъване с дъмбел. Тежестта на използвания дъмбел е 45 килограма. С тренировъчния ми партньор Дейв правим по шест повторения, последвани от четири частични повторения (или четири повторения по метода „бърнс"). Отпускаме тежестта свободно и едва при повдигането се включва читингът. От това упражнение директно преминаваме на скотово сгъване с щанга. Тук използваната тежест е само 55 кг, но изпълняваме упражнението много стриктно. Завършваме със сгъване с обратен хват с крива щанга. Това упражнение изпълняваме също с лакти, облегнати на скотовата пейка. За тези, които считат, че точката на фалита или бариерата на мускулната болка са измислица, предлагам да опитат тази тренировка, изпълнявайки я като три-сет (тройна суперсерия без почивки между отделните упражнения). Тогава ще разберете смисъла на думата умора!
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12225985527039 Seconds