Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Y3K Food
Y3K Food
39.00 BGL
Купи
BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи
Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи
Отслабване жени: тренирайте тежко, почивайте кратко
Александра Бернардин
Веднъж при мен дойде една жена, която сподели, че вече няколко години тренира и ме помоли да погледна и да преценя нейната програма, като искаше да знае ще може ли да отслабне, ако изпълнява всичко, предвидено в нея. Малко се поколебах, преди да отговоря, тъй като за мен беше очевидно, че досега тя не е постигнала резултати, тъй като нейната тренировка не беше достатъчно тежка. Този факт, че достатъчно опитна в тренировките жена се движеше по неправилен път, ме наведе на мисълта, че много млади девойки имат слаба представа за силовите тренировки и тяхното влияние върху организма.
Заблужденията относно тренировките често са последица от съветите на знаменитости, които твърдят, че техните постижения са само резултат на добра генетика и самите те отделят малко внимание на тренирането и храненето. Да не забравяме, че повечето знаменитости наемат лични треньори и диетолози, които ги направляват и мотивират за постигането на желаната фигура. Няма пък да споменаваме, че някои прибягват и до услугите на пластичен хирург, но твърдят, че дължат всичко на генетиката си.
Подобни сценарии се наблюдават и в света на бодибилдинга и фитнеса .
Жени, генетично предразположени към набиране на мускулна маса, нерядко участват в състезания по бодибилдинг. Само че техният начин на живот, изпълнен с многобройни тежки тренировки, строга дисциплина в храненето и съсредоточаване в целта да изградят мускулна маса, е недостъпен за повечето жени, които не са отдадени професионално на спорта. И нека да е ясно, че никой не може да постигне фигурите на тези елитни спортистки, използвайки само цветни, обикновено розови, дъмбели за домашни тренировки.
Жените, които се опитват да изменят своето тяло с помощта на упражнения или да свалят няколко килограма, често вярват, че трябва да се държат по-далече от големите тежести. Мнозина препоръчват аеробни упражнения като най-добро средство за избавление от излишните мазнини.  Вярно е, че известна доза кардио действително помага да се стегне тялото, но ако искате да получите релефни форми и стегната мускулатура, това няма да помогне. Подобни заблуждения само пречат на постигането на целта.
Да разгледаме някои факти.
 

 
Факт 1-ви  Леките тренировки – напразна загуба на време. Да започнем с опровержение на разпространеното мнение, че няма по-добро средство от леките физически упражнения. Разбира се, някои упражнения са особено трудни, като мъртвата тяга, клековете с тежести, набиранията. Но няма подходящи и неподходящи упражнения. Някои трениращи недостатъчно се натоварват и така се лишават сами от възможността да получат максимална полза от заниманията. Именно в това направление много жени трябва да променят и усъвършенстват своите навици.  Например, ако тренирате по програмата  German Body Comp или по метода „ 6-12-25” повторения и в края на тренировката оставате толкова свежи, колкото и в началото й,  вие няма да получите никакви съществени изменения.

Факт 2-ри – Тренировки с максимални тежести дават резултати. Какво означава „тренировки с максимални тежести”? Ако вие сте планирали 12 повторения, за 13-то трябва да нямате сили.  С други думи, работните тежести трябва да са такива, че вие да смогнете да изпълните само 12 повторения. Ако имате сили да направите 13-то повторение, значи трябва да увеличите с малко работната тежест. Често жените тренират с 50-75% от своя пълен капацитет. Не трябва да сте от тези, които смятат, че да ходиш в залата е достатъчно. Истината се крие в това, че работейки с недостатъчни тежести, вие получавате незначителен тренировъчен ефект.

Факт 3-ти – Времето за почивка влияе на резултатите. Кратките периоди на отдих (30-60 секунди) оказват максимално влияние на освобождаването на хормона на растежа. По-кратките почивки при работа с относително големи тежести увеличават производството на млечна киселина. Колкото повече млечна киселина, толкова повече се произвежда от организма хормон на растежа.
Също така кратките почивки увеличават обема на тренировките, което в далечен план повишава хормоналния отклик на физическото натоварване.

Факт 4-ти – Всички тренировъчни промени влияят на крайния резултат. За да се предизвика бързо хормонален отклик, който да провокира максимални изменения в композицията на тялото, е необходимо внимателно да се отнасяте към всички основни промени в тренировъчния процес. Става дума за тренировъчните тежести, повторенията, времето за отдих, общото количество на включените в  работа мускули и др.

Имайте предвид, че и най-добрата програма за силова тренировка може да даде лоши резултати, ако вие не се натоварвате на сто процента. За да се сдобиете с желаните резултати, трябва да работите с тежести, близки до вашия максимум.
В такъв смисъл розовите дъмбели няма да ви донесат полза.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13955783843994 Seconds