Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

По-добре трите глави на мускула, отколкото едната
Или точната формула за трицепсовите тренировки представена от Т.Е.Луома
В повечето случаи неправилната техника е причината за това един железен мъж да има малки или както се изразяваме в 90-те години -"обемно застояли" трицепси.
При никоя друга част на тялото не се прилага толкова читинг или други лъжливи техники, както за триглавия мускул. Поради конфигурацията на човешкото тяло при повечето движения на трицепса се проявява импулса от Каменната ера да се запрати тежестта надолу или встрани. Е, точно този импулс трябва да възпрете.

Повечето хора се захващат с културизъм, защото искат да увеличат размера на ръцете си. Те се придържат по-скоро към упражненията за бицепсите, отколкото за трицепсите. Но, трицепсът обаче е този, който придава голямата маса на ръката, особено когато тя е отпусната. Тъй като трицепсът е по-голям от бицепса , близко до ума е, че той изисква по-голямо натоварване от двуглавия мускул, който заема другата половина на ръкава на вашата риза.
 


Едно от най-добрите и всеобхватни движения за трицепса е натискането на скрипец. Използвайте прав или леко загънат лост. Този хват развива вътрешната глава на трицепса. За да поставите ударението върху външната глава, използувайте уред с въже, което ви позволява да съедините дланите си, а палците да сочат нагоре. Тези две вариации ще ви помогнат да постигнете пълно развитие на триглавия мускул.
За да изпълнявате правилно натискането на скрипеца, застанете с лице към лоста и поставете ръцете си върху него на разстояние около 9  инча  една от друга. Наведете се леко напред, така че да можете да постигнете пълно съкращаване в долната част на тялото без да удряте бедрата си. След   това,  без  да раздалечавате лактите,  натиснете лоста право надолу. Когато стигнете долу, съкратете мускула и спрете една-две секунди. После бавно оставете лоста да се върне в изходно положение. Запомнете - трябва да използвате само трицепса си. Не чупете тялото си надолу и не изпускайте лоста зад гърба си. Разрешава се контролиран читинг,  когато станете напреднал   културист. За  момента се придържайте към основните положения.
Макар че вие най-добре ще установите своите повторения, опитайте три серии по 15 повторения, като за начало. Добър барометър за това, как напредвате е, ако усетите леко пулсиране или парене в трицепсите си. Ако нямате усещането, че всичко е наред, опитайте да направите още повторения. Понякога са нужни няколко тренировки, за да влезете в релси.
Разгъването на трицепсите от лег е най-трудното движение за трицепсите, защото трудно се овладява. Но то си струва труда, защото прави целия мускул.
Вземете диск или лост с нагъната форма и легнете по гръб на пейката. С опънати лакти започнете да спускате лоста над очите си. Когато достигнете близо до тях, плъзнете лоста няколко инча по посока на края на главата ви, така че ръцете ви да са под лек ъгъл към земята. Целта е напрежението да остане върху трицепсите ви през цялото време, дори и в момента на покой, вместо да бъде върху костите и ставите на раменете ви. Това е началната точка. Целта е мислено да зафиксирате лактите си там. А сега ги наведете, снижавайки лоста с предмишниците си, докато мине под главата ви и трицепсите се опънат напълно. С лакти, все още в същото положение, вдигнете лоста. Мислено напрегнете мускула 1-2 секунди, а след това повторете. Внимавайте движението да бъде бавно и контролирано. Както и при предишното упражнение, три серии от 15 повторения са добро начало. Ето ви модел за начална тренировка за трицепси:
*Натискане на скрипец 3x15.
*Разгъване от лег с щанга 3x15.
Колко често трябва да тренирате? Веднъж седмично е по-добре от нищо, два пъти е по-добре от веднъж, а три пъти е по-добре от два пъти. Повече ще бъде пресилване. Ако тренирате с постоянство два или три пъти седмично, трябва да бъдете готов за междинния курс след 4 или 6 месеца.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.53734588623047 Seconds