Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Рамене с Рони Колман
Това е война, но врагът е във вас - заспалите ви мускулни влакна . За да имате прогрес, трябва да ги нападнете неочаквано. Ето най-здравата тренировка за рамене на Рони Колман. Към нея персоналният треньор Дейв Хониг от Ню Йорк представя и екстремен вариант. Опитайте ги - но помнете, че става въпрос за наистина здрава тренировка!
Съветът на Рони е: „Изберете програма според текущия си опит и тренирайте, докато ефективността й намалее. Тогава направете промяна. Ако сте напреднали, трябва да знаете какво работи при вас и какво не. Така правя и аз - няма никакви тайни упражнения. В тренировката за рамене често правя промени. Понякога правя само тежки обикновени серии, друг път прилагам разни техники за интензивност."
Вариантът на Рони
 упражнение серииповт. 
изтласкване с щанга
от седеж
 4
 10-12
изтласкване с дъмбели
от седеж
 4 10-12
странично вдигане
с дъмбели от седеж
в смесена серия
 4 10-12
вдигане на дъмбели
с редуване от полунаклон
 4 10-12
Предлаганият от Хониг вариант на базата на тренировката на Рони за раменете включва няколко неща: 1) вдига ви от лежанката и ви изправя на крака, 2) внася разнообразие в праволинейния подход, и 3) вдига интензивността на тренировката, намалявайки същевременно нивото й.
Екстремен вариант
 упражнение серии повт.
изтласкване на дъмбели
с клякане и подскок
 3 6-8
гребане от стоеж 3 6-8
странично вдигане от стоеж
в смесена серия
 3 10-12
вдигане на диск от щанга 1 20

Промените му започват с изтласкване на дъмбели с подскок. Вземате два дъмбела и ги вдигате на нивото на раменете отстрани. Правите клякане на една четвърт от движението и след това се изправяте, изтласквайки едновременно тежестите нагоре така, че когато ръцете ви се разгънат над главата, в този момент да се повдигнете и леко на пръсти. Това движение е доста тежко, така че си дайте до 2 минути почивка между сериите.
Следва гребането от стоеж – изпълнено тежко, по Хониг. От положение с разкрач колкото ширината на раменете държите щангата в отпуснатите ръце отпред, хватът е на ширина 20 см и с длани надолу. Оттук издърпвате щангата право нагоре до точно под брадичката така, че лактите да образуват 40-градусов ъгъл спрямо лоста.
Последната смесена серия взема страничните вдигания от седеж на Рони, „изправя" ги и ги смесва с вдигания с дъмбели  с редуване от полунаклон (първо с едната, полсе с другата ръка), но с диск от щанга пред тялото. Правите 8-10 повторения странични вдигания с дъмбели от стоеж, оставяте ги, вземате диск от щанга и правите още 8-10 повторения и с него, всичко това без почивка. Това е една серия - направете 3, като между тях си вземете пауза от само 30 секунди, колкото да си поемете дъх.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19373297691345 Seconds