Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Стрипинг
Що е намаляване на тежестта "стрипинг"? Как се прилага то?
Намаляването на тежестта или "стрипингът" е тренировъчен метод, чрез който трениращият достига желаното натоварване в серията (често чрез прилагане на пирамидален метод за нарастване на натоварването), а след това започва да го намалява. Това става, когато трениращият (след достатъчно дълга почивка) изпълнява още една серия с най-голямо натоварване. След завършването й, той връща обратно лоста и спира само, за да свали част от тежестта. Веднага след това започва следващата серия. Този процес продължава, докато се стигне до първоначалната тежест.
Възможни са няколко подхода
Към схемата на намаляване на тежестта може да се подходи по няколко начина. Могат да се свалят повече или по-малко килограми, или да се намалява с по-голям или по-малък брой повторения. Не забравяйте, че не трябва да има почивка, а само кратки паузи за сваляне на тежестите. Начинаещите трябва да внимават, особено в началото, да не прекалят по отношение и на количеството съпротивление и на броя на повторенията.
Необходимо е силно нервно импулсиране
Стрипингът е отлично средство за стимулиране на възбуждането на двигателните единици, но за обезпечаване на безопасното и ефективно приложение на този полезен тренировъчен подход е необходимо силно нервно импулсиране. При неговото използване съществува опасност от получаване на вътрешни и външни травми поради това, че се налага да се тренира при натрупване на млечна киселина, причинено от продължителното изпълнение на повторения.
Тренировка със "сваляне"
Друг вариант на стрипинга е прилагането на намалено съпротивление с щанга или дъмбели на стойка. Използва се предимно за работа върху бицепса и трицепса, а при опитните спортисти и за комплексите за гърди и дори за рамена. Съществуват няколко варианта на този метод. Двата стандартни подхода са подход "А", с непроменен брой на повторенията, и подход "Б" с намаляващ брой на повторенията. Подход “В” се състои в увеличение на броя на повторенията. Трите подхода са изложени по-долу:
Забележка: Задължителни са 2 загряващи серии + 3 х 10 за подходи "А" и "Б" и 12- 10-8-6- за подход "В" в съответната колона. Тези изисквания са във връзка със серията с най-голямо натоварване. Именно серията с най-голямо натоварване изисква прилагането на метода стрипинг.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13779997825623 Seconds