Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Супер метод
Специално за този метод имах най-добрите отзиви, получени от залите в страната. Някои бяха наддали с по 9-10 кг за два месеца и съответно с 3-5 см на бедра, гърди и ръце. Предполагам, че успехите на моята програма идват за това, че съм я съобразявал с условията в България, а не с тези в Швейцария. Според мен днес проблемът продължава да бъде съставянето на една що-годе нормална диета. Цените на всички видове храни са твърде високи. От друга страна, трябва да се успокояваме с това, че удобствата правят от хората деца, а трудностите - мъже.
1. След като приключите двумесечния суперсериен метод, починете от тренировка две седмици. Изпълнете това условие и няма да  съжалявате.
2. Този метод ще играете през октомври, ноември и декември - цели три месеца без прекъсване. Затова си осигурете достатъчно време и започнете само ако наскоро не сте боледували или сте имали неблагоразумието през почивните дни да играете футбол. По време на тренировките не бива да изразходвате нито капка енергия за нещо друго. В края на програмата ще ви дам и една диета, написана лично до едно момче у нас и съобразена от великия мъж Дориан с условията и цените в България.
3. В упражненията ще прилагате максимални тежести. Всяко упражнение се повтаря  в 5 серии, но с такава тежест, че с най-голямо усилие се изпълнява само последното повторение, и то с помощта на „лъжливо" (читинг) движение.
4. Ето упражненията, подредени по едно мое ново виждане, което ще ви даде още маса и сила:
ПОНЕДЕЛНИК И   ЧЕТВЪРТЪК
1. Повдигане от лег с широк хват. Краката могат да са на лежанката, могат и да служат за опора на пода. Тук не правете лъжливо движение!
2. Бицепсово сгъване. Всички го обичат. Направете, ако сте слаб тип, 5 чисти повторения, а на шестия леко си помогнете,  като се  засилите от долната позиция, както е на снимката. Примерът важи и за другите два типа, които правят читинг на 7   или 8 повторение.
3. Прав за трицепси, разгъване с щанга, хваната с  10-15  см хват. Вземете щангата от стойка, стегнете седалищните мускули, бедрата и разгъвайте чисто освен последния път. И все пак тук внимавайте с тежестта.
4. Повдигане от лег с частично движение, за което ще ви помогнат столчета като тези на снимката или наредени големи дискове. Целта е да се проврете под лоста на щангата и с широк хват да я повдигнете. При спускането само докосвате поставките, и то леко, и отново повдигате. Не изпускайте и не заменяйте това упражнение, за да качите спокойно на гърди своите 5 см  мускулни  масиви.

СРЯДА   И   СЪБОТА
Дните съм ги, като смятам, че така ще имате по-добро възстановяване. Затова не са вторник  и  четвъртък.
1. Полуприклякане до стол или лежанка зад краката. Те ще ви служат за ориентир, но само ще ги докосвате и ще  продължавате  движенията.  Ако се тръшнете дори веднъж, може да счупите кръста си.
2. От наклон с широк  хват вдигане на щанга, „гребане" към гърди. Препоръчвам ви да го изпълнявате с дъска за опора. С дъска няма да се страхувате да теглите огромни тежести.
3. „Мъртъв тяга" от блокове, високи около 30 см. Едната ръка държи щангата в подхват, другата в надхват. Краката през цялото време са прави в коленете. При упражнението разгрявайте добре, като го имитирате 1x20 с много лека тежест и бавно.
4. Повдигане на щангата от гърди. Стегнете седалищните мускули и бедрата си. Това банално вдигане ще ви осигури широки и масивни рамене. Ползвайте колан за вдигане на тежести или друг кожен колан. Последното повторение направете лъжливо, като леко подклекнете и тласнете догоре. Ако почувствате болки в кръста, спрете упражнението.

Внимание!
1. Момичетата не бива да правят упражненията от този метод освен... ако имат самодисциплината да опитат точно 2 серии. Но не им препоръчвам.  По-добре е да се върнат към тренировките от предишните програми.
2. Астеничният (слаб) тип  изпълнява 5 серии по 6 повторения или 5x6.
3. Мезоморфният (мускулест) тип изпълнява 5x7.
4. Пълният тип изпълнява  5x8.
5. Ако почувствате болка  или  прекомерна умора след първия  месец, прекратете заниманията.  Не се насилвай те, ако семейството ви е в нужда и не може да се храните добре. И един месец не е малко.
6. Почивайте между сериите 2-3 минути.
7. Спете  достатъчно, поне сънят не зависи от вашите пари. Необходим ви е 8-10 часа само нощен сън.Ако сте учащи или работите на смени, опитайте 1 час и следобеден сън или 2 часа лежане. Работите ли, лягайте си в 22 часа и ставайте в 6 или 8 часа.  Намерете своя сън за тази програма.
8. Ако искате да сте баровци и играете тенис  в  почивните дни, откажете се от метода, той е само за хамалите.
9. Понякога  опитвайте на 5-ата серия с по-голяма тежест в упражнението. Ако е за голяма мускулна група - с около 5 кг, ако е за по-малка - 2-3  кг.  Не се срамувайте да слагате по 1 кг от двете страни на щангата! Точната дозировка е вашият успех.
10.  Концентрирайте се максимално поне докато  изпълнявате  серията. Изпълнението на една серия за големите билдери  е  една битка. Така е поне за Дориан. Разговорите много пречат, но не бива  ставате  груби  помежду  си. В  залата всички са братя по съдба.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13865208625793 Seconds