Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Съвети за покачване на мускулатурата на Шон Рей - част II
Начинаещите трябва да разберат, че когато гледат професионален културист, упражнението което изпълнява може да изглежда лесно, но това е така, защото той има зад гърба си дългогодишен опит. Ако вие никога не сте правили мъртва тяга или бенч прес например, те ще бъдат трудни за вас за известно време, преди да заучите правилната форма на изпълнение и да заработите с тях.


Нека ви дам един урок - всяко упражнение е загубено, ако не се изпълнява правилно. Трябва да се насочите към правилно заучаване на изпълнението на упражненията, за да могат те да натоварят работещия мускул. Първо, взимате няколко видеокасети с тренировки на професионални културисти и заучавате тяхната техника. Четете всички новости в спорта! Обръщайте внимание на това какво казват по-напредналите, какво правят и как тренират, не се притеснявайте да задавате въпроси.
Следващо, винаги наблюдавайте себе си и си правете самоанализ. Трябва да сте сигурни, че чувствате упражнението и то влиза в работещия мускул. Околните мускулни групи не бива да поемат от неговата работа. Например, ако правите бицепсово сгъване с щанга, но получите първо напомпване в раменете, трапеца или предмишниците, значи има нещо грешно при самото упражнение. Разбира се при тежките базови упражнения вие ще чувствате напомпване и в други мускулни групи, но то не бива да превишава напомпването в основната мускулна група.
Мога да говоря още много за тренировката и упражненията, но тук е мястото да кажа няколко думи за волята и решението ви да преследвате неотстъпно набелязаните цели. Вие искате да покачите тези 5 кг, искате ги бързо и това ви кара да бъдете агресивни в тренировките. Всяка следваща тренировка е по-интензивна и по-добра от предишната.
За да постигна моите стремежи, винаги влизах в залата надъхан. Нямам предвид да се мотам из залата с нахален вид, да ръмжа и да бъда противен за околните. Имам предвид вътрешният огън. Готов съм все едно да изляза на ринга. Тежестите са противника ми и те се опитват да ме нокаутират, а аз искам да им го върна с юмрук по брадичката. Представям си, че щангата се спуска надолу и желае да ме затисне, но аз отговарям: "Няма да стане, малката ми!" и я избутвам обратно нагоре. Залата е мое владение. Това е мястото, където се чувствам мъж и тези всичките тежести са тук за да ми служат, а не обратното. Няма начин да съм им подчинен. Тук съм, за да се боря с тях и ще преживея единствено като ги вдигам.
Запомнете тези съвети и вие не само ще постигнете сила на духа, но целите ви ще бъдат толкова ясни, че вие ще бъдете имунизирани срещу неуспехите, често съпътстващи другите.

Съветите на Шон Рей - част I
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1489589214325 Seconds