Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тестът “твърде тежко” с Рони Колман
Най-трудно препятствие в бодибилдинга е да развиете способността да определяте разликата между „твърде голямата" и „недостатъчно голямата" тежест. Обективно определение за това кое е твърде тежко или леко няма и дори субективното ни усещане може да ни заблуди. И все пак има начини да пресметнем дали въпросният мускул във всяка тренировка е бил атакуван с правилната тежест, която да стимулира нов растеж.
За определяне ефективността - или нивото на умора, при най-важните упражнения за всяка мускулна група има някои процедури. Най-добрият метод за преценяване дали мускулната група се тренира до отказ е изпълнението на типичното за нея упражнение, което изолира мускула. За отбелязване е, че нито един от тези „тестове" не е количествен - т е. не ви давам идеята за граница при максималната тежест, която да поставите на лоста или колко малко повторения можете да направите във всяка серия (всичко варира в зависимост от мускулната група и упражнението). Единствената ви грижа е да намерите идеалната комбинация от тежест и повторения, която ще ви позволи оптимално да изтощите мускула за възможно най-кратко време.
 
Клякане с щанга. За краката то е класическо смесено упражнение, но в същото време най-трудно се поддава на чийтинг: без значение колко други мускулни групи ще опитате да вмъкнете в движението, за мускулите на бедрата това е най-добрата тренировка. Можете да тествате тези мускули, като след последната серия клякане с щанга направите още една. но само с теглото на тялото - без тежест на раменете, но клякайки под паралела. Ако не можете да направите повече от 10 повторения, значи тренировката на краката е била добра, в противен случай при кляканията трябва да използвате по-голяма тежест.
Гребания с щанга. След като приключите с тях, опитайте гребания с макара от седеж с тежест, която използвате обикновено за 10-12 повторения. Ако не можете да направите повече от 6 стриктни гребания от седеж. значи гребането с щанга е било добра тренировка. Направите пи повече от 6 гребания от седеж обаче, при гребането с щанга трябва да увеличите тежестта.
Изтласквания от лег. Можете да тествате ефективността на изтласкването от тилен лег, правейки кросовър на макара без почивка - все едно правите суперсерии. Направите ли повече от половината от нормалните повторения, трябва да платите глоба: върнете се на лежанката за още две серии, но този път наистина до отказ.
Милитъри изтласквания. След последната серия с тях започнете веднага странични вдигания с дъмбели. Вземете най-голямата тежест: не можете ли да направите повече от три стриктни повторения, значи здраво сте бомбардирали раменете си; ако пък направите повече от 3 повторения, върнете се пак отначало за още милитъри изтласквания.
Сгъвания с щанга. Ако смятате, че при тях сте стигнали до отказ, веднага минете, като в суперсерия, на скотовата пейка и опитайте още една серия скотови сгъвания със свръхстриктно изпълнение и със същата тежест. Направите ли само две повторения, значи сгъванията с щанга са били наистина до отказ.
Френска преса от лег. За да сте сигурни, че при нея сте налравили всичко възможно (с EZ или с прав пост) направете една обикновена по времетраене почивка и след нея направете още една серия сьс същата тежест, но този път от стоеж и разгъвайки ръце над главата. Не би трябвало да можете да направите повече от 2 повторения, а дори и те трябва да са с доста усилия.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1356041431427 Seconds