Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Трениране без собствено его
Веднъж един приятел ми каза, че сериозно претренирвам. Мислейки, че само здравата и упорита работа ще ме изведе на върха, аз не обърнах голямо внимание на думите му. Но все пак с оглед на 13-годишния си стаж се чудех колко време ще мога да тренирам изключително тежко. Прогресът ми замря и аз знаех, че отговърт не беше просто в поредното увеличаване на броя на сериите и тежестите.
Ако искате да продължите, рано или късно ще трябва да се избавите от своето его, от това, колко най-много можете да вдигате, и да промените коренно програмата си. Поне по отношение на тежестта - намалявате, без да понижавате интензитета. Може би в началото ще направите крачка назад, но вкрая ще бъдете две напред. Това е прогресът.
По предложението на приятеля ми започнах 6-седмична шокова програма. Програмата е не повече от 25 минути, но е суперинтензивна. Смяната на скоростта е отлично средство за излизане от тренировъчния трап и да се пребориш с изсушаващата мисъл за 90-минутна тренировка. Тренирай бързо, с интензивност и ще подпалиш престоя си в залата. Следването на този тип трениране ми даде тотално парене - болката, която ние обичаме.
Като пример нека разгледаме тази шок система в контекста на една тренировка за гърди. Вие може да тренирате тези мускули в 3 - 4 серии с 3 - 4 упражнения. Ще правите същите упражнения - да кажем, бутане от лег; от наклонена пейка с дъмбели и кросовър, но за тази програма ще ограничим сериите до  шест. След добро загряване с бенч преса правите първата си тежка серия до отказ и оставяте шангата. Със същата тежест правите втора серия до отказ. Оставяте щангата, сваляте 20 - 30 % от тежестта и продължавате до още един фалит. За третата серия започвате отново с тежката щанга, но правите две понижаващи серии вместо една. Следващата стъпка е преси с дъмбели от наклон - само 2 серии. За първата започнете с тежки дъмбели с 8 - 10 повторения. За втората започвате със същите и след    като    достигнете умората, грабнете по-леки  и  продължете. Последното упражнение - кросовър с кабели, се състои от една тежка серия до абсолютен фалит. Това е всичко. Когато свършите, би трябвало да сте тотално съсипани и да сте получили най-бързото и най-добро напомпване откогато и да било друг път.
Започнах да използвам този тип трениране преди две години и за всички части на тялото. Тя е особено подходяща, когато съм на път или след  пауза  в  тренировките. Вие може да правите и по 2 мускулни групи - да кажем, гърди и рамо, в една програма. И още нещо, ако опитате тази програма при краката, ще откриете, че това е един истински тест за вашата издръжливост.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21418905258179 Seconds