Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировка без тежести

Представете си, че сте на море и лежите на плажа или - с по-малко фантазия - пътувате по своя работа или сте в командировка от фирмата.
А, може би, сте останали в къщи за почивните дни?
Където и да сте, може да се окаже, че тренировката в залата не е удобна.
А може да сте от тези, които по начало тренират в къщи и може би, вече търсят нови упражнения, за да подобрят ограничения си репертоар.

В поредица от няколко публикации искаме да ви представим тези упражнения, които по импровизиран начин могат да се изпълняват навсякъде. Някои от тях могат да се окажат толкова ефективни, че вие да решите периодично да отбягвате залата, за да можете да натоварите мускулите без тежести.

Като за начало ще ви запознаем с основните принципи на тренировката без тежести.

Използвайте голям брой повторения. Извън залата забравете за тежките тренировки. Вместо това правете 15-30 повторения за серия. За някои упражнения като клек без тежести може да се нуждаете от 100 и повече повторения.

Стягайте мускулите! Напрягайте мускулите, при всяко упражнение и стягайте здраво при всяка контракция. Това може да превърне едно, изглеждащо лесно упражнение, в доста трудно.

Бавно надолу. Тенденцията при упражненията използващи тежестта на тялото е да се тръгва бързо и експлозивно в активната посока на движението. При връщането в изходна позиция, използвайте бавните и контролирани движения.

Ускорете темпото. Като контраст на бавните упражнения, ускорете темпото на тренировка като намалите типичните почивки между сериите.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14683604240417 Seconds