Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировка за горната част на гърдите
Масивна и плътна средна част на гърдите, лежаща под плоска и недефинирана горна част... Ако това звучи познато, продължавайте да четете. Заради огромната популярност на изтласкването от лег, често срещан проблем сред билдерите и силовите атлети е изоставащата горна част на гърдите, тъй като изтласкванията от полулег обикновено се пренебрегват.


Ако и вие имате такава диспропорция, ето ви шанс да поправите нещата - чрез краткия курс на гл. ас. Джеймс Тиндал. Щом като горната част на гърдите ви видимо изостава, тренирайте ги два пъти седмично за период от 4 седмици по програмата по-долу, акцентирайки на движенията от полулег. След изтичането на 4-те седмици продължете да тренирате горната част на гърдите по веднъж седмично, последвано след няколко дена с пълна тренировка на гърдите за поддържане на мускулния баланс.

За маса в горната част на гърдите започвате тренировката изтласкване с щанга от полулег. Използвайте бавни и контролирани движения, стигайки до пълна екстензия в горно положение и до добър стречинг в долно. Следват флайсовете от полулег, които прехвърлят натоварването върху горната част на гърдите - там, където те се залавят за раменете. За да изключите раменете и ръцете от движението, "заключете" ръцете си в една извита позиция, все едно прегръщате някого. След кофичките на лежанка с тежести или на успоредка завършвате с 3-4 серии кросовър на макара, като при него накланяте тялото напред в кръста на 15 градуса, за да натоварите правилно горната част на гърдите.    

Тренировка за горната част на гърдите

 упражнениесерии
повторения
изтласкване с щанга от полулег  5 12, 12, 10, 8, 8
флайс с дъмбели от полулег  410, 10, 8, 8
 
изтласкване от тилен лег или
 4 10, 10, 8, 8
кофички на лежанка с тежест или
 3 12, 12, 12
кофички на успоредка
  
 
кросовър с макара  3-4 10, 10, 8, 8

Забележка: при всички изтласкващи движения използвайте доста голяма тежест, като пирамидирате нагоре при всяка серия. При флайсовете намалете тежестите, за да предпазите ротаторната група от травми, но спазвайте стриктно и чисто изпълнение.

Джими Пеня, Лора Маклахън
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13582110404968 Seconds