Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-P
Rhodosorb-P
5.60 BGL
Купи

Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи
Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Тренировка за горната част на гърдите
Масивна и плътна средна част на гърдите, лежаща под плоска и недефинирана горна част... Ако това звучи познато, продължавайте да четете. Заради огромната популярност на изтласкването от лег, често срещан проблем сред билдерите и силовите атлети е изоставащата горна част на гърдите, тъй като изтласкванията от полулег обикновено се пренебрегват.


Ако и вие имате такава диспропорция, ето ви шанс да поправите нещата - чрез краткия курс на гл. ас. Джеймс Тиндал. Щом като горната част на гърдите ви видимо изостава, тренирайте ги два пъти седмично за период от 4 седмици по програмата по-долу, акцентирайки на движенията от полулег. След изтичането на 4-те седмици продължете да тренирате горната част на гърдите по веднъж седмично, последвано след няколко дена с пълна тренировка на гърдите за поддържане на мускулния баланс.

За маса в горната част на гърдите започвате тренировката изтласкване с щанга от полулег. Използвайте бавни и контролирани движения, стигайки до пълна екстензия в горно положение и до добър стречинг в долно. Следват флайсовете от полулег, които прехвърлят натоварването върху горната част на гърдите - там, където те се залавят за раменете. За да изключите раменете и ръцете от движението, "заключете" ръцете си в една извита позиция, все едно прегръщате някого. След кофичките на лежанка с тежести или на успоредка завършвате с 3-4 серии кросовър на макара, като при него накланяте тялото напред в кръста на 15 градуса, за да натоварите правилно горната част на гърдите.    

Тренировка за горната част на гърдите

 упражнениесерии
повторения
изтласкване с щанга от полулег  5 12, 12, 10, 8, 8
флайс с дъмбели от полулег  410, 10, 8, 8
 
изтласкване от тилен лег или
 4 10, 10, 8, 8
кофички на лежанка с тежест или
 3 12, 12, 12
кофички на успоредка
  
 
кросовър с макара  3-4 10, 10, 8, 8

Забележка: при всички изтласкващи движения използвайте доста голяма тежест, като пирамидирате нагоре при всяка серия. При флайсовете намалете тежестите, за да предпазите ротаторната група от травми, но спазвайте стриктно и чисто изпълнение.

Джими Пеня, Лора Маклахън
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12837791442871 Seconds