Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировка за гърди с Мина Лесинг
Добре тренираните гръдни мускули дават не само по-добър тонус и сила - с тях можете да оформите сексапилен бюст. Когато са правилно развити, те придават нов обем в тази важна за всяка област. За да я оформите прецизно, не са необходими големи размери и тежести, а правилна методика, съчетана с подходящо хранене и почивка. Преди да се запознаете с тренировката на гърдите на фитнес звездата Мина Лесиг, не забравяйте и следните й забележки:
-  сменяйте винаги реда на упражненията, както и на начина на изпълнението им. Можете и да смесвате начина на изпълнение на някои от тях - това държи мускулите свежи
-  правете стречинг всеки път между сериите. Така увеличавате притока на кръв в мускула, той се възстановява по-бързо и имате повече енергия за следващата серия.Изтласкване с дъмбели от лежанка
Ако не търсите големи тежести, опитайте този вариант, при който сте легнали по гръб на лежанката и стъпалата ви са на нея. Така включвате като стабилизатори и коремните мускули. Преди да започнете изтласкването нагоре, опитайте да съберете и изцедите лопатките на гърба заедно, вдигнете малко  гърдите и изнесете раменете надолу и назад - така ограничавате участието на други мускулни групи освен гърдите. В долно положение горната част на ръцете да е успоредна на пода - спуснете ли ги повече, подлагате раменете на прекалено голямо натоварване. Дланите гледат напред, поемате въздух при спускането и без пауза, но и без тласкане ги вдигате колкото може по-бързо без помощ от раменете, като с леко движение навътре ги събирате заедно в горно положение. Изцедете горе за пикова контракция - за разлика от щангата дъмбелите го позволяват. Издишвате когато ръцете са почти разгънати.
Лицеви опори от полунаклон
Ако правите обикновени лицеви опори, правете ги първи по ред - за загряване. Варианта от полулег препоръчвам веднага след изтласкването от лежанка - като 2-о или 3-о упражнение. Ръцете са опрени малко повече от ширината на раменете и спускането е много бавно, докато лактите застанат на около 90°, след което бавно се връщате в изходно положение. Опитайте да ги правите колкото може по-бавно - така, както се изпълняват от практикуващите йога.
Кросовър на горен скрипец
Застанете в позиция като за напад и наклонени леко напред, за да изравните линията на движение на макарата с тази на мускулните влакна на гърдите. И тук съберете и стегнете заедно лопатките на гърба така, че да усетите как все едно мускулите на гърдите изпъкват, и се опитайте да изключите раменете от упражнението. С разгънати почти докрай ръце в линия с въжето дърпате само с мускулите на гърдите, докато съберете длани долу пред себе си, като в точката на пикова контракция задържате за кратко.
Кросовър на долен скрипец
Това упражнение за горната част на гърдите е идеално, ако ги тренирате в същия ден с раменете. Застанете с леко свити ръце пред макарата, представяйки си, че по протежение на ръцете от раменете към китките се простират метални пръчки, които ги държат в неподвижно положение. Дръжте краката събрани - така коремът ще работи по-здраво като стабилизатор. Тъй като в началото на упражнението бицепсите лесно могат да се включат, през цялата амплитуда на движение дръжте ръцете стегнати с лек ъгъл в лактите. Вдигането нагоре е докато стигнат височината на раменете, като в горно положение леко завъртете длани към тавана за още по-силна контракция.

Програма за гърди с Мина Лесинг
 упражнениесерии    
повторения
изтласкване от лежанка 3 15
лицеви опори от полулег 3 до отказ
кросовър на горен скрипец  3 15-20
кросовър на долен скрипец 3 15-20
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13726401329041 Seconds