Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировка за трицепс с Валентина Чепига - част II
Избутване на горен скрипец
Третото упражнение препоръчвам да е винаги с макара, като избирате между тези три тук. Първото е избутване на горен скрипец с поне три вида ръкохватки. Най-често използваната е стандартният прав лост. Лично аз препоръчвам обаче V накрайник - при него китките са в по-естествена позиция и никога не болят. Плюс е и допълнителната сила, която създавате благодарение на тесния хват. И тук лактите трябва да са плътно и неподвижно отстрани на тялото, като започвате с лост на височина около средата на гърдите и бутате надолу до пълно разгъване на ръката, като в този момент опитайте да стегнете мускула максимално - т. нар. пикова контракция.


Избутване с една ръка на скрипец с обратен хват
Единствено това упражнение работи върху вътрешната глава на трицепса - тази, която се опира в тялото ви, когато ръката е отпусната до него надолу. Въпреки че едва се вижда отвън, тя играе ключова роля в общото развитие на трицепса. Тук не можете да използвате голяма тежест, освен ако не го изпълнявате неправилно. Дланта на неработещата ръка е на таза, с другата хващате ръкохватката в подхват. Старайте се горната част на ръката да е максимално неподвижна.
Избутваме на скрипец с въже накрая
Това е последното от 3-те предложения за трето изолиращо упражнение. При него не се навеждайте прекомерно напред, тъй като е ненужно - вместо това се старайте тялото да е колкото може по-неподвижно. Според мен е излишно и разделянето на дланите настрани в края на повторението - това е неестествено, а и когато дланите са една до друга, може да сложите по-голяма тежест. При изпълнението трябва да усетите стречинг като при екстензията с дъмбел, но по-равен и под контрол. Е, успех - и постоянство!

Програмата на Валентина „Трио за трицепс”

упражнение    
 серии   
 повторения
 френска преса от лег
 3 8-10
 екстензия с дъмбел
 3 8-10
  за трето упражнение избирате от
 избутване на горен скрипец
 3 8-10
 избутване с една ръка с обратен хват
 3 8-10
 избутване на скрипец с въже накрая 3 8-10

Тренировка за трицепс с Валентина Чепига - част I
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.098649978637695 Seconds