Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировка за трицепс с Валентина Чепига
“Ръцете никога не са ми създавали проблем. Те реагираха веднага в началото, след само няколко седмици тренировки и след това навсякъде привличаха вниманието. Но това не винаги бе приятно. Украинците са много старомодни и имат свое виждане за това как да изглежда една жена. Там никога не получих комплименти, а само негативни коментари от рода на "Ръцете ти изглеждат като мъжки!"
След като обаче станах "Мис Олимпия 2000", хиляди фенове от Украйна започнаха да превъзнасят същите ръце, които преди това така смешно игнорираха и оплюваха. А идеята ми винаги е била освен мускулести, ръцете ми да са гладки, секси и силни - ръце, които всяка жена би желала да има и всеки мъж да иска да докосне. И тъй като трицепсите са две трети от горната част на ръката, а те се състоят от три глави, предпочитам при всяка тренировка да използвам три упражнения. Първите две са винаги със свободни тежести - те са най-добри и за маса, и за качество, за трето упражнение избирам едно изолиращо движение. Знам, че разнообразието е за предпочитане, но всеки си има упражнения, които винаги работят перфектно върху физиката му. Такова при мен е...Френска преса от лег
При изпълнението все пак препоръчвам разнообразие: веднъж с EZ лост, веднъж с прав, на третата тренировка пък от стоеж, а не от лег. За разлика от традиционното изпълнение, не спускам щангата до челото, а продължавам още по-нататък - зад главата, до почти пълен стречинг. Така упражнението е по-трудно и няма да можете да използвате големи тежести, но е много по-ефикасно. Мисля, че благодарение на него имам толкова дълъг трицепс.
Екстензия с дъмбел над главата
То е второто ми любимо упражнение - от седеж, но веднъж с две, веднъж само с една ръка. При това и при горното движение правилното изпълнение е железен закон. Упражнението дава на мускула много добро преразтягане в долно положение, което натрупва повече сила за вдигането, отколкото ако тръгнете от напълно спряла ръка. Затова в долно положение не правете пауза - обърнете движението нагоре с тази сила (отстрани изглежда като тласък, но не е). Лактите са винаги много близо до главата - за да не помагат раменете. При варианта седна ръка спускам дьмбела точно назад към гърба, а не към другото рамо. Аз съм много гъвкава в раменете и мога да си го позволя, но не всеки може да спусне тежестта така или дори да опита. Ако можете - отлично, ако не, пригодете упражнението към удобната ви плоскост на движение. Казват, че съм доста силна с две ръце използвам 27,5 кг дъмбел, а с една 13,5 кг, но вие подберете тежести според възможностите си.

Тренировка за трицепс с Валентина Чепига - част II
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.32255601882935 Seconds