Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировка тежко/леко
Обикновено цел на повечето напреднали културисти е да работят за определена мускулна група с няколко упражнения. Някои културисти избягват да правят повече от две упражнения за една и съща мускулна група от страх, да не би да изтеглят всичката кръв от групата, играна преди това. Те погрешно считат, че не могат да задържат кръвта достатъчно дълго в работилия мускул, за да получат  максимален  растеж .
Изходът от положението е тренировката тежко/леко. Ще дам един пример с бицепса. Много културисти тренират бицепса по следния начин - сгъване с щанга от стоеж, последователно сгъване на ръцете с дъмбели и накрая концентрирано сгъване. Погледнато реално, всички тези упражнения имат нещо общо в себе си - ръката се сгъва към тялото с дланта напред. Аз ще ви опиша един великолепен начин да натоварите всички зони на бицепса - върха, тялото, долната част и брахиалиса, използвайки тренировката тежко/леко.
Започваме със сгъване тип чук (сгъване, при което палецът е нагоре). Използвайте тежък дъмбел, позволяващ ви да направите едва четири стриктни повторения, след което с помощта на лек читин правите още четири или общо осем повторения. Особености при изпълнението: започвате с отпуснати встрани ръце с палците нагоре. Сгъвате ръката, като палците продължава да са нагоре, достигате нивото на раменете и завъртате навън, за да контрахирате бицепса. Веднага преминете на скотовата пейка, като използвате обратната й страна с 90-градусовия наклон. Хванете лека щанга 15-20 кг, като разстоянието между ръцете ви е 15 сантиметра. Наложително е щангата да е къса, за да пазите лесно равновесие, да ползвате отвесния наклон на скотовата пейка, за да получите максимален ефект от това специално сгъване. Правете по 10 повторения и всичко 6 от тези двойни1 серии (като за една серия се брои сгъването тип  чук + скотовото сгъване).
Не трябва да правите нищо повече за бицепса, след като сте завършили тренировката тежко/леко. Философията на тази комбинация е да се натовари с оляма тежест мускулът в едно базово упражнение и след това с едно изолирано упражнение да се довърши натоварването и да се вкара достатъчно кръв.
Когато правите тази комбинация, ще почувствате бицепсите горещи и напомпани, ще забележите нарастване на брахиалис , изпъкване на бицепса и нахлуване на голямо количетво кръв в мускулите, което ще напомпа и втвърди бицепсите ви така, както никога преди това.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.10627198219299 Seconds