Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировки след период на почивка
Джордж Търнър е роден през 1928 година. Той е известен американски  културист и тежкоатлет . Започва да тренира още през 1942 г., когато е на 14 години. Интересен факт от биографията му е, че полага началото на бизнеса със спортните зали , като през 1950 г., когато е на 22 години, открива първата зала в САЩ. Подготвил е трима победители в състезанието Мистър Америка, пет победители в Мистър Вселена и един шампион в Мистър Олимпия (Samir Bannout). Търнър също лично тренира петима тежкоатлети - национални шампиони и двама световни шампиони в Powerlifters.
Съветите на Джордж Търнър
Когато се завърнете в залата след период на почивка, започнете с три тренировки седмично. Трябва да тренирате предпазливо, бавно и стриктно да изпълнявате повторенията със съвсем малка пауза в края на всяко движение. Това ще ви предпази от увреждане на сухожилията и ставите, водещи до травми. Можете да тренирате три пъти седмично в продължение на един месец, след което да преминете към четиридневна разделна тренировка.
Трябва да изпълнявате само основни упражнения за всяка мускулна група по време на тридневната програма. В програмата си трябва да наблегнете върху използването на свободни тежести.
Ето една добра примерна тренировка, която можете да използвате при завръщането си в залата:
- Коремни преси с вдигнати под прав ъгъл крака
- Велоергометър за 12 - 15 минути
- Клек
- Изправяне на пръсти от стоеж
- Сгъване на бедрата
- Бенч преса с дъмбели на хоризонтална лежанка със спиране в края на движението
- Трицепсово   разгъване   надолу  от  стоеж  пред  скрипец. Хватът е съвсем малко по-широк от раменете. Не лягайте върху лоста! Дръжте тялото изправено.
- Раменни преси пред гърди
- Сгъване с дъмбели от лежанка под наклон в суперсерия с френско разгъване от лег с крива щанга.Най-голямата грешка, която съм виждал да правят хората при френското разгъване от лег, е да спускат тежестта към челото или носа. Ръцете ви не трябва да бъдат вертикално изправени. Те трябва да са наклонени назад покрай главата ви, а тежестта трябва да се спуска под нивото й. При позиция на пълно разгъване, когато трицепсът е напълно контрахиран, щангата трябва да бъде над и леко зад главата ви, а ръцете - под тъп ъгъл спрямо тялото.
Вашата цел ще бъде да достигнете до пет серии от всяко упражнение в една тренировка. Работете по следния начин, за да достигнете до тях:
- по една серия от всяко упражнение за две тренировки
- по две серии от всяко упражнение за две тренировки
- по три серии от всяко упражнение за две тренировки
- по четири серии отново за две тренировки
- по пет серии от всяко упражнение за тренировка в продължение на три седмици.

Хранителни добавки


Повторенията ви ще бъдат 20 за първата серия, 15 - за втората, 12 - за третата, 10 - за четвъртата и 8 - за петата.
Пирамидата в натоварването е отгоре надолу. Правите няколко загряващи серии, за да подготвите тялото и мускулите, след това поставяте на щангата вашата най-голяма тежест и работите. Следващата серия намалявате тежестта и така нататък. В обратната пирамида в натоварването вие не губите време и серии, за да достигнете до тежестта, стимулираща растежа. Вие работите направо с нея, обаче винаги трябва да сте сигурни, че сте загрели добре, преди да преминете към тежките щанги.
Когато се завръщате в залата след почивка, избягвайте следните упражнения: раменни преси зад врат, придърпване на скрипец зад врат, кофички и хакен клек. Тези упражнения натоварват сухожилията и залавните места на мускулите по неестествен начин и не трябва да бъдат изпълнявани, докато не възвърнете мускулната си сила и кондиция. Работете с упражненията, наподобяващи естествени движения.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.092482089996338 Seconds