Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тренировъчни съвети за напреднали
След като отново сме заедно, време е да погледнем докъде сме стигнали, да си зададем въпроса как да засилим мотивацията си и как да постигнем желаното. За да успеем да “нагорещим желязото”, е добре да добавим нов детайл в тренировката си. Това са така наречените форсирани серии (разтоварващи). След като добре сме загрели мускулната група, с която ще работим, осигурили сме доброто кръвоснабдяване и кръвонапомпване, можем да започнем с първите работни серии.

Следвайки логиката за изоставащата мускулна група, започваме работната серия с по-слабата (недоразвита) мускулно страна. В случая за пример ще дам бицепсите . При много хора лявата страна е по-недоразвита, затова започваме сгъванията за бицепс с лява ръка. Докато имаме пълния заряд на мускулен гликоген, ще бъдем по-полезни на себе си да натоварим със свежи сили изоставащата страна. Така с времето ще забележим приоритет в изграждането й. По същия начин можем да постъпим с всички останали мускулни групи.


Следващото, което можем да добавим като нов стрес в тренировката, е прилагането на възходяща пирамида в три серии от 8 до 10 повторения (горната част трупа) съответно:
- първа серия 10 повт.- 70% от възможностите ни;
- втора серия 8 повт.- 80% от възможностите ни;
- трета серия 6 повт.- 90% от възможностите ни;
- четвърта серия 6 повт.- 70% +6 повт.- 50% от възможностите ни.
Този шок е достатъчен, за да бъде създадена работа на всички червени (бавни) мускулни влакна и всички бели (бързо съкращаеми ) мускулни влакна. Дори и на тези, които са имали шанса да мързелуват в нашата тренировка.
След тежката тренировка побързайте да нахраните мускулите си с подходящите суплементи и се отдайте на подобаваща почивка. Успех !

- Георги Георгиев, Iron Man

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14189386367798 Seconds