Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи
Young & Flexi
Young & Flexi
34.00 BGL
Купи
Хват
Ако сте потърсили съвет как да подобрите резултатите си при вдигането от лег, вие очаквате да ви посъветваме как да увеличите силата на трицепса или да ви кажем кой стил на вдигане е най-продуктивен, или как да тренирате за експлозивна сила. Сигурно ще бъдете изненадани, ако вместо всичко това, ние ви посъветваме как да повишите силата на вашия хват.
Когато мислим за хвата, за нас е ясно, че силен хват е равностоен на силно постижение при вдигането от лег или каквото и да е друго упражнение за горната част на тялото. Въпреки, че вдигането на щанга от лег е отражение на силата на гръдните мускули и трицепса, то ръцете свързват тези мускули с лоста на щангата. При това, тук е най-слабото звено от веригата, мястото, където тя се къса.
Колкото е пo-здрав хватът, толкова по-добре ще контролирате щангата и толкова повече сила можете да приложите при избутването и нагоре. Ако ви се случи да се ръкувате с някой силов атлет (например Бил Казмайер, за когото казват, че е най-силният мъж на света), веднага ще забележите, че неговият хват е като менгеме и че сила се излъчва от ръката и тялото му. Това е все едно да се ръкувате с Терминатора - просто няма слабо звено. Тази силова връзка от гърдите към ръцете му позволява да вдига огромни тежести.

 


Неправилно се смята, че силата на китката е равна на силата на хвата. Макар, че двете са свързани, изпълнението на сгъване в китката не е най-ефективния начин да подобрим силата на хвата. То помага, но съкрушителния хват, включва много повече от силата само на китката.
Свийте ръката в юмрук. Ще забележите, че участват мускулите на пред мишницата. Разбира се, че сгъването в китката ще повиши силата на хвата. Сега отново свийте ръката в юмрук, но този път задръжте и изцеждайте толкова силно, колкото е възможно. Ще забележите, че чувствате напрежението не само в мускулите на предмишницата, но също така и в мускулите на дланта. За да постигнете здрав хват трябва да тренирате и мускулите на дланта. За да приложите здрав хват на щангата е нужна здрава предмишница и здрава длан. Но да задържим този заплашващ хват за осем, девет, десет и повече повторения е необходима и мускулна издръжливост. Най-добрият начин за ефективна тренировка на тези мускули на хвата е чрез упражнения, които ги претоварват и да ги тренираме, като поддържаме това претоварване дълго време.

 Тренировка стоманен хват  
 Упражнениесерииповторения  продължи-
телност
Защипващ хват - Вземете   два диска от по 2 или 5 кг., сложете ги заедно (гладките им страни да са навън) и ги хванете с една ръка (палецът от едната страна, а другите 4 пръста от срещуположната страна на диска). Вдигнете дисковете от пода и ги дръжте за 10 секунди. Върнете ги на пода, почивайте 10 секунди и след това  повторете още четири пъти. 2 5 10 сек
Фермерска разходка – Вземете чифт дъмбели и направете 10 нормални крачки. Върнете се обратно и повторeтe шест пъти 2 6 10 крачки
Горила вис - Хванете се с една ръка за гимнастическия лост. След това превключете на другата. Тренировката е в две серии от по 5 биса на ръка в продължение на 10 секунди за ръка, като телесното тегло се използва като тежест. Може при нужда  да се използва допълнителна тежест закачена за кръста. 2 5 10 сек

Комбинирана програма за хват
Програмата описана тук е точно такава. Тя предвижда една тренировка с претоварване за мускулите на дланта и тренировка на мускулите на предмишницата - и двете с големи тежести и много повторения. Правете всяка тренировка веднъж седмично с най-малко два дни интервал между тях. Най-добре е да правите тренировката за хват - длани след крака, гърди или рамене, докато тренировката за предмишница най-добре се комбинира с бицепс. Опитайте тази тренировка за хват един или два месеца. Ще имате постижения не само в бенч пресите, но ще притежавате и едно респектиращо ръкостискане. Само че го правете по-леко с непознати!
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18913602828979 Seconds