Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Шокираща тренировка за прасци с десцендиращи тежести

Понякога, когато се чувствам отегчен от монотонните тренировки и съм в добра форма, решавам да експериментирам. Така се породи у мен идеята за тренировката, за която ще ви разкажа.
След като приключих с предно и задно бедро, реших да обърна повече внимание на прасците си. Обикновено ги тренирам в две упражнения от по 3 или 4 серии. Този път не промених упражненията. Започнах на машина прав. Помолих един приятел да стои зад машината и да сменя тежестите. Започнах с 90 килограма и работих бавно и в чист стил, така че да чувствам напрежение през цялата амплитуда на движението. Тъй като първите повторения правех без голямо усилие, се стараех да задържам в горно положение около секунда. Тази допълнителна контракция действа страхотно върху мускула. Играх с тази тежест до фалит, без да броя повторенията, след което приятелят ми намали на 80 килограма. Същото направих и с 70 и 60 килограма. След тази динозавърска серия чувствах прасците си корави и напомпани като автомобилни гуми. Направих им малко масаж и разтягане, за да се отпуснат, и след кратка почивка повторих серията. Излишно е да ви казвам, че отново работих до пълен фалит, като при последните повторения използвах всичките си запаси от воля.

Следващото упражнение също беше на машина, но седнал. Оставих го като второ, защото го смятам в по - голяма степен обработващо отколкото изграждащо мускула, за разлика от първото. Освен това тук се работи с по - малки тежести. Работих по същия начин с тежести от 30, 20 и 10 килограма без никаква почивка между тях и до пълен фалит. Ще кажете, че 10 килограма са твърде малко за прасец, но имайте предвид, че машината е с лостова система и десетте килограма всъщност не са десет, а повече. Сигурен съм, че и последната капка на вашето недоверие ще се стопи, когато стигнете до тези десет килограма. Говоря ви за пълно изтощение на мускула, за шок.


Прасецът е мускул културист. Ежедневно с всяка една стъпка вие го натоварвате с тежест, равна на собственото ви тегло. Как мислите, че бихте накарали прасеца да расте, ако не го шокирате максимално. След една такава тренировка обаче вие ще изпитвате болки дълго време. Може би седмица. Нека това не ви притеснява. Оставете прасеца да почива, докато не усетите момента на свръхвъзстановяване. Едва тогава можете да се върнете към предишния начин на тренировка, като леко увеличите тежестите и се стремите това да не е за сметка на броя на повторенията, а кога ще бъде следващата динозавърска тренировка, ще прецените сами. Просто трябва да слушате тялото си.
Зная, че Арнолд е правел подобни тренировки за бедра няколко дни, след което не е могъл да ходи. Повярвайте ми - всеки напреднал културист има нужда да разчупи границите, да отиде почти до края на своите възможности. Това ще ви накара да се чувствате по - добре.
Сега относно амплитудата на движението. Забелязал съм, че някои момчета в залата отпускат прасците си до крайно долно положение. Аз лично мисля, че е по - добре разтягането да се прави между сериите отколкото по време на движението. В противен случай болката, която изпитвате по - късно, ще се дължи не толкова на мускулната контракция колкото на разтегнатите сухожилия.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12884378433228 Seconds