Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

10 000 крачки на ден за добро самочувствие
Image 

На хората, които им e трудно да спортуват, но искат да поддържат добра форма, американските учени препоръчват да бро­ят крачките си, докато ходят.

Според специалистите в крайна сметка методът ще ни накара да почувстваме по-голяма увереност в себе си, ще ни подтикне към по-активен начин на живот и ще увеличи шансовете ни за успех.

Според д-р Кара Сидман от университета на щата Аризона нормата е 10 000 крачки на ден. Начинаещите обаче могат да започнат и с по-малко крачки.


За сравнение 2000 крачки са приблизително равни на 1 км, изминат по време на разходка. Освен това според учените за добрата форма и красивия външен вид значение има и скоростта, с която се крачи. Оптимални в случая са 125 крачки за минута.
30 минути ходене при интензивност 125 крачки в минута гарантират на всеки човек прекрасна фигура и добро самочувствие, твърдят от Американския колеж за спортна медицина.
А на тези, които забравят или не искат да си броят крачките, Сидман препоръчва крачкомер. Простичкото устройство не е скъпо, не е тежко и може да се носи на кръста.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1088650226593 Seconds