Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Body Pump - Боди пъмп

Отдавна вече сте решили, че трябва да се грижите за своето тяло и да спортувате, но не можете да изберете с какво точно да се захванете. Ту ви се тича, ту ви се ходи на фитнес, а понякога ви се танцува, но пък това не ви се струва точно спорт. Скучно ви е да вдигате тежести, досадно ви е да седите по 1,30 – 2 часа в фитнес залата. Иска ви се нещо по-различно и разнообразно.

Тогава помислете по такъв вариант - BODY PUMP. Може би вече сте чували , че много манекенки и манекени, артистки и артисти се занимават с този най – силов стил в аеробиката. Сигурно има защо.
Какво е точно BODY PUMPфитнес, но различен от традиционния, танц – не съвсем, начин за отслабване – много ефективен, начин за забавление – много приятен.

BODY PUMP / Боди пъмп / представлява най-точно казано 60 минутно силово натоварване с лост и различни тежести. Упражненията се съчетават  в комбинации за различните мускулни групи. Боди пъмп  оформя всички основни мускули, като се използват леки тежести и множество повторения. В резултат на правилно подбрани упражнения и тежести, на добра техника на изпълнение, тялото става стегнато, гъвкаво и много елегантно. Движенията  са почти като във фитнеса, но съобразени с изискванията на аеробната методика.
Боди пъмп се практикува и от жени, и от мъже. Много напреднали билдери, които отлично знаят какво е значението на аеробната тренировка, упражняват Боди пъмп, още повече, че ритмичната музика повишава настроението и разнообразява тренировъчния процес.Не бива да изпадаме в заблуда, че този спорт е много лесен. За да е ефективен като тренировка, са нужни няколко неща: физическа издръжливост, много добра кондиция, гъвкавост, сила и естествено знания за различните упражнения и техниката на изпълнението им. Добре е да има подготвен инструктор, който да притежава знания за аеробиката, за фитнес заниманията ,  за спецификата на мускулните групи и подходящите за тях упражнения в зависимост от индивидуалните особености на трениращите. Макар и много приятни, тренировките крият опасности от травми, ако бъдат подценени натоварванията, които трябва да понесе организмът.

У нас вече се водят групови занимания по Боди пъмп, но работата в група изисква още по-голямо внимание, защото всеки трябва да пази себе  си и околните трениращи.

Ще посочим някои от най-използваните упражнения в тренировките: Пуловер, Обратен хват -трицепс, Скотово сгъванеКлекове с подпорки, различни флайсове, Гребане с дъмбели, Бицепсово сгъване с дъмбели  и др. Упражненията се изпълняват в серии с различен брой повторения, които се дозират според индивидуалните възможности.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15370917320251 Seconds