Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Reproduct Factors +
Reproduct Factors +
38.00 BGL
Купи
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Алкохол - Фитнес
Сигурна диагноза на зависимост от алкохол /алкохолизъм/ може да се постави само ако три или повече от следните показатели са били едновременно налице по някое време през последната година:   
1) Алкохолен глад (силна натрапчива нужда за употреба на алкохол).  
2) Загуба на контрол над пиенето по отношение началото, края или нивото на употреба.   
3) Промяна на възприемчивостта на организма към алкохола - повишен толеранс, като нужда от по-високи дози за постигане на ефект, който първоначално се е постигал с по-ниски дози.   
4) Физиологично състояние на абстиненция при прекъсване или намаляване употребата на алкохол.   
5) Прогресивно отпадане на други удоволствия и интереси, поради употребата на алкохол.    
6) Продължаване на употребата, въпреки наличието на увреждания на някой орган.

 След като изяснихме какво представлява алкохолът и какви последици има от употребата му в една или друга степен, ще се спрем на въпроса за фитнес тренировките и употребата на алкохол. Много често начинаещи атлети питат пречи ли алкохолът на развитието им, на постигането на целите:  да развият силата си, да изчистят подкожни мазнини, да изваят перфектно тяло и т. н. Еднозначен отговор не може да се даде, защото всеки знае, че в определено количество алкохолът може да бъде дори полезен, тъй като има релаксиращо действие. Количество от 30-50 грама може да ободри, да свали напрежението, макар че и това е твърде индивидуално.
Категорично е неприемливо обаче да се ходи на тренировка дори и при най-ниски дози употребен алкохол, тъй като може да се стигне до лични или на околните травми.
Вече казахме, че алкохолът може да забави реакциите, да притъпи вниманието, а това е недопустимо по време на тренировка. Друга причина спортуващите да избягват алкохола е, че употребата му може да унищожи постигнатите с много труд резултати от тренировките, защото той дехидратира клетките, а това означава бавно нарастване на мускулите. Алкохолът е висококалоричен, но това са така наречените празни калории. От друга страна той затруднява изгарянето на мазнините, но твърде успешно  изчерпва витамините, особено от В-групата и витамин С. Опасно за трениращите фитнес и други спортове е влиянието на алкохола върху сърдечно - съдовата система, тъй като се повишава кръвното налягане при употреба на спиртни напитки, следователно се увеличава дейността на сърдечния мускул, а при тренировка натоварването също се увеличава. Алкохолът пречи и на усвояването на белтъчините, а всеки билдер знае какво означава това.
Неправилно е да се посещава залата за фитнес с цел изтрезняване или излизане от състояние на тежък махмурлук. Някои трениращи  прибягват до подобно решение, без да си дават ясна сметка до какви тежки последици може да доведе това.
Без да изпадаме в крайности, можем да направим извода, че тренировките не са съвместими с алкохола, а когато човек реши да пийне по някакъв повод, да го прави  по принципа на фитнеса: ”под контрол”.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26933884620667 Seconds