Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи
Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
Бобови или месни?!
Месото е безценен натурален източник на протеин, цинк и креатин. То съдържа също така и малки количества Витамин В12 и калций. Различните меса имат различна биологична стойност (различно се усвоява от организма), тя варира от 74 до 76. Единствения протеин, който се доближава по качества до този на месото е соевия белтък. Съдържа и не малко количества мазнини, които в малки количества са важни за синтеза(образуването) на редица хормони.
Мазнините се делят на три вида: прости, сложни и производни, а освен това на животински и растителни. Те са много важни за живота и здравето на човек, но в определени количества. В малки количества /толкова малки, че и обезмаслените храни могат да и ги осигурят/ те участват в изграждането на много жизнено важни хормони и освен това са енергиен източник. За предпочитане са растителните мазнини и животинските получени от млечни продукти. Пърженото и тлъстото са голям враг на здравето и добрата фигура.
Каква е разликата между 1гр. растителна и 1гр. изпържена животинска мазнина, като енергията, която осигуряват е една и съща /9ккал/?
Разликата е в това, че много от бързите храни /хамбургери/ са с доста високо ниво мазнини, които се окисляват при контакт със свободни радикали. Това прави мазните бургери и пържените храни много по-вредни отколкото учените са си представяли.
Лютите чушки са едни от малкото неща, които могат да предотвратят образуването на въпросните свободни радикали. Това се дължи на съставката капсаицин.
Друго много ценно оръжие в борбата със свободните радикали и подкожните мазнини е рибеното масло /на таблетки или натурално от риба/. Шест грама от тази полиненаситена мастна киселина ще ви помогнат да топите мазнините, когато се движите и почивате, а освен това предпазва сърцето и вените от "лошите" свободни радикали.
Надявам се дори да не сте много наясно със състава и структурата на мазнините, едно да сте разбрали - разкарайте пържените мазнини от менюто си и ги заменете с натурални растителни мазнини., защото въпроса за консумацията на мазнини не засяга само добрата физика, а и вашето здраве.
 
Соята
Семейството на бобовите, и по- специално соята предлагат един уникален по свойства протеин, който може да замести дори месния.

 

Аминокиселините в соята са толкова лесно усвояеми и с такова съотношение, че не дразнят стомашно-чревния тракт(корема), а дори се предписват, когато имаме проблеми с него.
Соята е бобово растение, чийто зърна съдържат около 42% протеин, 33% въглехидрати, 20% мазнини, и около 5% фибри. Според някои изследвания соевия белтък толкова добре смилаем и с усвояемост колкото на млякото и яйцата.
Изследванията са правени върху хора ,а не върху опитни животни. Това дава по-голяма точност на наблюденията.
И още едно изследване правено върху атлети, приемащи от 2-Згр соев изолат дневно, след 12 седмици всички са покачили чиста мускулна маса, стопили са подкожни мазнини, увеличили са хемоглобина в кръвта и най-вече намалили са натоварването на бъбреците. Това изследване е правено върху американски, румънски, китайски атлети.
До тук добре,но къде да си го намерим? Соеви продукти се предлагат на всеки "диетичен" магазин. Можете да си вземете соево брашно (35-40%бел-тък), соев концентрат (70-80%белтък) и соев изолат над 90% белтък. Приблизителна цена на соевия изолат е около 8-10 лв на кг.


 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18276786804199 Seconds