Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Вегетарианство и бременност

Проблем ли е „съвместяването”
Зависи от това дали вече си вегетарианка, или ти е хрумнало да ставаш такава точно когато очакваш дете. А също и от това, на кой точно вегетариански режим си привърженичка - на „по-либералния" (който изключва консумацията само на месо) или на по-строгия (който изключва консумацията на всякакви продукти от животински произход). При всички случаи обаче, поне докато си бременна, се налага да се научиш да заместваш пълноценно липсата на месо в хранителния си режим. Защото не бива да лишаваш нито себе си, нито плода от ценните вещества, които се съдържат в месото.
Ако си вегетарианка поначало, нещата изглеждат по-лесни. Но ако ти е хрумнало да спреш месото (а още по-лошо - и всички животински храни), когато си забременяла, трябва да внимаваш повече. Няма как да не те загризе съмнението: „Изложено ли е на риск моето бебе, ако не приемам храни от животински произход?"

Бъди предпазлива!
„По принцип - посочва Джанкарло Балцано, президент на Асоциацията по гинекология в Рим, - винаги трябва да се има предвид, че по време на бременност нуждите на организма от продукти с висока хранителна стойност значително нарастват. Той жадува особено за храни, богати на протеини и витамини." С други думи, ако не си убедена, че ще успяваш да набавяш здравословното количество белтъчини и витамини, които са гаранция за нормално развитие на плода, по-добре да спреш само месото. Продължавай да консумираш продукти от животински произход. Освен това промяна на хранителните навици не е препоръчително да става в началото на бременността. Защото, ако се откажеш от месото и рибата изведнъж, без предварителна подготовка, организмът ти ще започне да изхвърля токсините, натрупани в него през годините.

Вегeтариaнство и бременност - продължение...

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13737106323242 Seconds