Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Вегетарианство и бременност

Проблем ли е „съвместяването”
Зависи от това дали вече си вегетарианка, или ти е хрумнало да ставаш такава точно когато очакваш дете. А също и от това, на кой точно вегетариански режим си привърженичка - на „по-либералния" (който изключва консумацията само на месо) или на по-строгия (който изключва консумацията на всякакви продукти от животински произход). При всички случаи обаче, поне докато си бременна, се налага да се научиш да заместваш пълноценно липсата на месо в хранителния си режим. Защото не бива да лишаваш нито себе си, нито плода от ценните вещества, които се съдържат в месото.
Ако си вегетарианка поначало, нещата изглеждат по-лесни. Но ако ти е хрумнало да спреш месото (а още по-лошо - и всички животински храни), когато си забременяла, трябва да внимаваш повече. Няма как да не те загризе съмнението: „Изложено ли е на риск моето бебе, ако не приемам храни от животински произход?"

Бъди предпазлива!
„По принцип - посочва Джанкарло Балцано, президент на Асоциацията по гинекология в Рим, - винаги трябва да се има предвид, че по време на бременност нуждите на организма от продукти с висока хранителна стойност значително нарастват. Той жадува особено за храни, богати на протеини и витамини." С други думи, ако не си убедена, че ще успяваш да набавяш здравословното количество белтъчини и витамини, които са гаранция за нормално развитие на плода, по-добре да спреш само месото. Продължавай да консумираш продукти от животински произход. Освен това промяна на хранителните навици не е препоръчително да става в началото на бременността. Защото, ако се откажеш от месото и рибата изведнъж, без предварителна подготовка, организмът ти ще започне да изхвърля токсините, натрупани в него през годините.

Вегeтариaнство и бременност - продължение...

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.51119589805603 Seconds