Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Високо въглехидратна диета - ВВД

Естествено по-чистите атлети могат да изгарят телесните мазнини с високо въглехидратна диета. Повечето въглехидрати повишават нивата на инсулина. Макар че инсулинът може да пречи на изчистването на мазнините, той също така съхранява мускулите, докато сме на диета. За тези,  които се пазят чисти в основен период, съхраняващият мускулите ефект на инсулина, докато са на диета, превъзхожда страничното му действие да намалява ефекта на изчистване на мазнините. За тези, които избират внимателно въглехидратите, с които се хранят - да бъдат богати на фибри, естествени и необработени - високо въглехидратната диета е начинът да се орелефят.

Обяснение
За да изчистите мазнини, трябва да предизвикате калориен дефицит. Когато сте на високо въглехидратна диета, можете да постигнете това, като избягвате приема на повечето мазнини и включите в храненето си чисто месо (пуешки гърди, риба, яйчни белтъци, протеин на прах). Тези бедни на мазнини храни ще държат нивото на аминокиселините в кръвта високо и калориите под контрол. Високо въглехидратната диета позволява менюто да бъде доста разширено и да се използват плодове, зеленчуци, кафяв ориз, картофи и овесени ядки. Също така могат да се консумират всички храни, съдържащи малко мазнини. Не бива да забравяте, че известна част от мазнините са абсолютно необходими за правилното функциониране на организма и ако сте ги изключили напълно, добре е да взимате по една лъжица зехтин дневно и 4 до 6 капсули рибено масло, за да си набавите есенциалните мастни киселини. Високо въглехидратната диета, подкрепена с достатъчно кардио тренировки, ще ви помогне да изчистите телесните мазнини. Въпреки това вие трябва да сте готови да изрежете въглехидратите от последното хранене за деня. Намаляването на въглехидратите вечер ще доведе до една по-стройна фигура. За вечерта си подгответе порция пуешко месо, риба и зеленчукова салата, а запазете комплексните въглехидрати (овесени ядки, картофи, ориз) за по-ранните часове на деня.

Изчисления
Умножете вашето тегло по 2.2 ( за да получите теглото си в паунди). След това полученото число умножете по 1.7 и ще получите въглехидратите, които ще поддържат нивата на инсулина високи.
Няколко трика, за да поддържате изчистването на мазнините: яжте големи порции въглехидрати на закуска и в храненето след тренировка. За количеството протеин, което трябва да консумирате, умножете вашето тегло в паунди по 1.25. Ще получите количеството протеин в грамове, което трябва да консумирате всеки ден.

Кардио компонента
Ако сте на високо въглехидратна диета, трябва да започнете с 25 минути кардио тренировка 5 пъти седмично и да я увеличите до 45 минути - 5 или 6 пъти седмично. Кардио тренировката е изключително важна за атлетите, които са на високо въглехидратна диета. Чрез нея се изгарят допълнителните калории и мазнини, но все пак прекалената кардио тренировка в крайна сметка може да почне да гори и мускулна маса. Ето къде въглехидратите трябва да влязат в играта. Запомнете, че трябва да консумирате въглехидрати всеки ден след тренировка. Така ще можете да заредите мускулите с гликоген и да увеличите нивото на инсулина, което ще ви предпази от загуби на мускули.
Тъй като няма една точно определена перфектна диета, която е приложима за всеки един атлет, то идеята да се експериментира с различни хранителни планове, за да се открие кой работи най-добре за вас, е добра. Вслушайте се в изискванията на вашето тяло, следете и записвайте резултатите, които постигате и ще постигнете желаните промени във вашата фигура. Колкото по-често правите дадена диета за изчистване на мазнините, толкова повече ще научите за вашето тяло и толкова по-успешна ще бъде тя.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1204080581665 Seconds