Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Въглехидрати - кои, кога?

Противоположно на популярното схващане, сложните въглехидрати, съставени от три или повече единични молекули на захарта, свързани заедно не винаги се изгарят по-бавно. Дългите вериги на тези молекули на захарта често са представени като скорбяла и служат за запазване на енергия в растенията.

Докато някои сложни въглехидрати като фасул, кафяв ориз, овесени ядки и хляб с тиквено семе всъщност се разграждат на глюкоза бавно, други като малтодекстрин (верига от свързани молекули на глюкозата), много рафинирани зърнени храни, бял хляб, картофи и ориз повишават нивото на кръвна захар. Ако често консумираш такива храни, може да объркаш нивото на енергия и да съдействаш за н атрупване на телесни мазнини.

 

Освен това, учени от Бостън наскоро са установили, че повишаването на кръвна захар след хранене може да намали циркулацията на тестостерон с около 25%. Затова, консумирай бързо усвояващи се въглехидрати веднага след тренировка, и такива от бавния вид по всяко друго време от деня. Така ще намалиш умората, ще притъпиш чувството на глад и ще се превърнеш в машина за изгаряне на мазнини.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19519090652466 Seconds