Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи

3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Explode Silver Pro
Explode Silver Pro
34.00 BGL
Купи
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Грозде, кортизол и секс
Всички искат да станат слаби и изчистени, освен сумо състезателите и може би онези момчета с големите бирени шкембета, които си свалят ризата по средата на футболния мач и започват да пеят с цяло гърло химна на своя отбор - фаворит. Ето ти сега два начина да свалиш мазнините. Помощните средства са гроздето и кортизолът (вероятно можеш да отгатнеш кое от тях е по-лошото).
Свързан ли е кортизолът с дебелината? Ние знаем това: инсулиновата устойчивост се появява при затлъстяване и при синдрома на Кътинг, което показва, че кортизолът играе роля при затлъстелите хора с инсулинова устойчивост.
Едно  изследване  показа,  че кортизолът е повишен умерено при затлъстелите деца с инсулинова устойчивост и следователно е свързан с нея. Ако децата изгубеха тегло, това водеше до понижаване на кортизола и инсулиновата устойчивост. Още повече, по-голямо покачване на кортизола веднага след събуждане може да бъде индикатор, че човек има по-голяма предразположеност към сериозни заболявания. Това може също така да е причина той/тя да има повече телесни мазнини.Е, ако кортизолът наистина е свързан с мазнините в смисъл, че колкото повече кортизол се съдържа в организма ти, толкова ти е по-голямо шкембето, тогава може би разрешението за теб е да правиш секс! Да, секс, за да отслабнеш. ОК, сега си мислиш, че съм се побъркал, а може и да си прав. Но ако науката е твоят бог, провери това проучване. Изследователи са разгледали връзката между възрастта на първия сексуален контакт и стресовата реактивност на кортизола в слюнката при здрави хора (43 жени и 36 мъже на възраст между 19 и 38 години). Според резюмето на проучването, „жените, които са посочили по-ранна възраст за първия си интимен акт, имат по-малко покачване на кортизола в резултат на взаимодействието с веществото, предизвикващо стрес (незначителна тенденция се забелязва и при мъжете) и по -бързо се възстановяват от него".
На нормален български това означава, че ако си загубил девствеността си по-рано, ще страдаш по-малко от стрес и това може да се прояви като по-малко количество кортизол в резултат на по-малкото стрес. Но това не значи, че следващата тайна за отслабване е секс в ранна възраст.
Нещо обещаващо е екстрактът от гроздовите семки - невероятна смес, която повишава качеството и силата на костите. Тя също така притежава големи антиоксидантни свойства, предпазва от исхематични нервни сривове в мозъка, причинени от атаки върху ДНК. Може да има и антираков ефект.

Хранителни добавки

Още по-вълнуващ е потенциалът на екстракта от гроздови семки да спомага за загубата на мазнини. Има доказателства, че той стимулира липолизата, т.е. стопяването на мазнините и намаля приема на храна при плъховете.
А при хората? В изследване 51 произволно избрани души (между 18 и 65-годишни) ядоха храна по собствен избор за обяд и вечеря в ресторанта на университета в продължение на 3 дни. Хората получаваха стандартни закуски и приемаха екстракта от гроздови семки като хранителна добавка 30-60 минути преди всяко хранене.
Резултатите? Екстрактът намали 24-часов енергиен прием. Така че, според тези учени, при нормалните хора или тези с наднормено тегло, които не се подлагат на диети, семките от грозде играят значителна роля в контролирането на теглото.
Е, какъв е следващият голям трик за отслабване? Вземи едно хапче екстракт от гроздови семки и скачай в леглото с приятелката си, жена си, а най-добре с двете заедно.

Хосе Антонио д-р      списание Iron Man
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16494107246399 Seconds