Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Грозде, кортизол и секс
Всички искат да станат слаби и изчистени, освен сумо състезателите и може би онези момчета с големите бирени шкембета, които си свалят ризата по средата на футболния мач и започват да пеят с цяло гърло химна на своя отбор - фаворит. Ето ти сега два начина да свалиш мазнините. Помощните средства са гроздето и кортизолът (вероятно можеш да отгатнеш кое от тях е по-лошото).
Свързан ли е кортизолът с дебелината? Ние знаем това: инсулиновата устойчивост се появява при затлъстяване и при синдрома на Кътинг, което показва, че кортизолът играе роля при затлъстелите хора с инсулинова устойчивост.
Едно  изследване  показа,  че кортизолът е повишен умерено при затлъстелите деца с инсулинова устойчивост и следователно е свързан с нея. Ако децата изгубеха тегло, това водеше до понижаване на кортизола и инсулиновата устойчивост. Още повече, по-голямо покачване на кортизола веднага след събуждане може да бъде индикатор, че човек има по-голяма предразположеност към сериозни заболявания. Това може също така да е причина той/тя да има повече телесни мазнини.Е, ако кортизолът наистина е свързан с мазнините в смисъл, че колкото повече кортизол се съдържа в организма ти, толкова ти е по-голямо шкембето, тогава може би разрешението за теб е да правиш секс! Да, секс, за да отслабнеш. ОК, сега си мислиш, че съм се побъркал, а може и да си прав. Но ако науката е твоят бог, провери това проучване. Изследователи са разгледали връзката между възрастта на първия сексуален контакт и стресовата реактивност на кортизола в слюнката при здрави хора (43 жени и 36 мъже на възраст между 19 и 38 години). Според резюмето на проучването, „жените, които са посочили по-ранна възраст за първия си интимен акт, имат по-малко покачване на кортизола в резултат на взаимодействието с веществото, предизвикващо стрес (незначителна тенденция се забелязва и при мъжете) и по -бързо се възстановяват от него".
На нормален български това означава, че ако си загубил девствеността си по-рано, ще страдаш по-малко от стрес и това може да се прояви като по-малко количество кортизол в резултат на по-малкото стрес. Но това не значи, че следващата тайна за отслабване е секс в ранна възраст.
Нещо обещаващо е екстрактът от гроздовите семки - невероятна смес, която повишава качеството и силата на костите. Тя също така притежава големи антиоксидантни свойства, предпазва от исхематични нервни сривове в мозъка, причинени от атаки върху ДНК. Може да има и антираков ефект.

Хранителни добавки

Още по-вълнуващ е потенциалът на екстракта от гроздови семки да спомага за загубата на мазнини. Има доказателства, че той стимулира липолизата, т.е. стопяването на мазнините и намаля приема на храна при плъховете.
А при хората? В изследване 51 произволно избрани души (между 18 и 65-годишни) ядоха храна по собствен избор за обяд и вечеря в ресторанта на университета в продължение на 3 дни. Хората получаваха стандартни закуски и приемаха екстракта от гроздови семки като хранителна добавка 30-60 минути преди всяко хранене.
Резултатите? Екстрактът намали 24-часов енергиен прием. Така че, според тези учени, при нормалните хора или тези с наднормено тегло, които не се подлагат на диети, семките от грозде играят значителна роля в контролирането на теглото.
Е, какъв е следващият голям трик за отслабване? Вземи едно хапче екстракт от гроздови семки и скачай в леглото с приятелката си, жена си, а най-добре с двете заедно.

Хосе Антонио д-р      списание Iron Man
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22883486747742 Seconds