Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Да заредим черния дроб
 

Най-новите изследвания в областта на метаболизма и хранителните технологии посочват на сегашните атлети по-ефективни начини за директно зареждане на черния дроб през нощта. Спомнете си, че чернодробния гликоген се възстановява едва след като се възстанови глюкозата в кръвта и нуждите на сърдечния и телесните мускули. След продължителна тренировка във фитнес залата тези нужди са огромни.

Глюкозата, основният въглехидрат при повечето шейкове и енергетични продукти е относително неефективна за депозиране на чернодробния гликоген. Някои хранителни съставки направо попадат в черния дроб, което означава, че можете да постигнете анаболния ефект на храната с малко калории. Последните изследвания показват, че смесите от лактат, пируват, фруктоза, аланин и глутамин, както и някои други хранителни съставки покачват шест пъти повече нивото на гликогена, отколкото само глюкозата.


Важен е и приемът на протеин  както за възстановяването на чернодробния гликоген, така и за поддържането на положителния азотен баланс. Казеинът изглежда е най-добрият в момента, понеже бавно се усвоява в часовете на нощта и не само усилва протеиновата синтеза, но и потиска протеиновото разграждане.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12805891036987 Seconds