Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи

Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Young & Flexi
Young & Flexi
34.00 BGL
Купи
L-carnitine capsules
L-carnitine capsules
28.00 BGL
Купи
L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи
Диета и суплементи
В днешно време билдерите обръщат огромно внимание на храненето, но не винаги разбират правилно физиологията зад него. Да, знаем, че храненията трябва да са повече, но защо да са точно 8 например? Защото колкото по-рядко приемате много калории - например само на закуска, обяд и вечеря, толкова по-голяма е вероятността излишните калории да се отложат като подкожни мазнини. Затова, дори да се храните през 2-2,5 часа, приемайки поне 3 хранения за деня твърда храна, за да качите тегло, са ви абсолютно необходими суплементи. Как трябва да изглежда това заедно?
7 ч - събуждане  подготовка за залата
Мнозина сутрин стават и отиват в залата на празен стомах -заради факта, че в предсъстезателен период тази тактика е отлична за топене на мазнини (след сън запасите от гликоза са изчерпани и това ускорява метаболизма и топенето на мазнините). Ако обаче искате да качите мускулна маса, тази тактика може да е катастрофална. За да избегнете това, в периода за маса сутрин ви е необходим висококачествен протеинов източник - най-добре суроватъчен протеин. Подберете такъв, който се усвоява бързо и лесно и няма много захар. Към него вземете и мултивитамини, надвишаващи дневните препоръчителни норми на прием - вие сте билдери, а не 50-годишни заседнали хора. Преди всяка тренировка към спортната си напитка прибавяйте и по една мерителна лъжица глутамин - ако пък сте на прохормони, вземете една доза сега.
9 ч- закуска
В допълнение към здравословната закуска от пилешки гърди, ориз, пълнозърнест хляб и белтъци препоръчително е и една доза протеин на прах под формата на шейк. Сега е моментът да вземете и креатин и ако можете, след закуската си дайте малка почивка.
11ч - втора закуска
Тук е моментът да вземете един спортен бар - с него ще съживите и повдигнете леко нивото на захарта в кръвта, започнало да спада след предишната закуска, и ще си доставите малко висококачествен протеин и хранителни съставки, които може би сте загубили при сутрешната тренировка. Сега е моментът и за прием на антиоксиданти - трябва да осигурите защита на клетките в тялото, щом тренирате като луди.


13 ч - обяд
Ето че дойде и неговият ред - с едно прилично голямо хранене. Когато искаме да качим маса, на обяд е препоръчително да присъства телешко филе - не само заради креатина в него, а просто защото телешкото е храна различна от останалите. Трудно ще намерите протеин, който да ви направи толкова напомпани да ви засити така добре. Изборът е ваш, но не забравяйте ориза или картофите, малко ленено масло и плодове. Това вероятно ще е и най-голямото ви въглехидратно хранене за деня, така че удвоете порцията си ориз и по възможност прибавете и пакетче заместител на храна с 30-40 г въглехидрати.    
15 ч -предтренировъчно хранене
Към пълноценната храна от пилешко, малко ориз и ленено масло добавете и една-две мерки протеин под формата на шейк. 30 до 45 минути след това хранене - и около час преди тренировката - вземете 5 г креатин, а около 30 минути преди тренировката също така вземете и малко прохормони (може да вземете и малко глутамин).
17 ч - следтренировъчно хранене
Обилното хранене веднага след тренировка може направо да разруши храносмилателния ви тракт. След интензивна тренировка сигурно се чувствате малко като болни и точно затова сега е моментът за пакетче заместител на хране или протеин на прах, смесен с умерена следтренировъчна доза въглехидрати - за попълване на изчерпаните от тренировките запаси от гликоген. Сега е и моментът за прием на последната доза антиоксиданти за деня.
19,30 ч - вечеря
Крайно време бе и за една обикновена вечеря - няма нищо по-хубаво от нея, когато сте в къщи и отделите достатъчно време, за да я приготвите както трябва. Разбира се, това трябва да правите колкото може по-често. През деня сте взели достатъчно суплементи и последната доза от тях ще е точно преди лягане. Ако пък не можете да приемете обикновена храна, направете си шейк от гейнер с по-ниско съдържание на захар- тук поне изборът е голям.
22 ч - преди лягане
Точно преди лягане е моментът за прием на още една доза протеин - особено важна, ако се опитвате да качите маса. Може да е и под формата на протеинов бар, но да е с малко въглехидрати. За да стимулирате естествената тенденция на тялото към отделяне на хормон на растежа, приемете и 5 г. L-глутамин.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26405811309814 Seconds