Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Диета на Луиджи Граттон

Американският диетолог и практикуващ лекар в своите книги и статии неднократно излага възгледите си за правилното хранене и необходимостта от физическо натоварване за всеки човек, който иска да е здрав и да изглежда добре.
Според Луиджи Граттон (Luigi Gratton) мазнините се появяват благодарение на излишъка от калории, които човек си позволява да приема. За възрастните хора са необходими около 2000 калории, а когато се налага те да бъдат намалени с цел понижаване на теглото, трябва да се сведат до 1500 – 1800 калории дневно, ако няма професионални занимания със спорт, които да налагат специален вид хранене.

Едно примерно меню от Луиджи Граттон за възрастен човек със средна физическа активност.
 
Закуска: 7 яйчни белтъка, които могат да се приготвят и на омлет; половин филийка диетичен хляб, намазана с 1 ч.  л. мармалад.
Втора закуска: 170 мл кисело мляко (недопустимо е подслаждане или използване на плодови млека).
Обяд: 85 г пилешко филе, голяма салата от листни зеленчуци с 2 ч. л. подправки, 2 чаши броколи с порция кафяв ориз.
Следобедна закуска: 30 грама твърдо сирене и 1 ябълка
Вечеря: 170 грама постно варено (или на грил) говеждо, по 1 чаша спанак и моркови, приготвени на пара, салата от листни зеленчуци, ½ чаша кафяв ориз; малка чаша грозде.

Според диетолога е задължително в дневното меню да се включват белтъчини, въглехидрати и мазнини. Крайно важно е белтъчините да бъдат по равно  от животински и растителен източник. За жените да са 50 г дневно, а за мъжете те са 60 грама.
За да се насити организма с всички необходими витамини, минерали и фибри, е необходимо да се консумират дневно от 5 до 7 порции зеленчуци и плодове.
Съветът на  Луиджи Граттон е да не се изключват от храненето лененото семе, рибата, пшеницата, царевицата и растителните масла, а да се преценява кога какво е добре да се използва в дневното меню, за да се спазва разчета на дневната норма калории.
Д-р Граттон акцентира върху факта, че физическото натоварване от домакинска работа днес е сведено да минимум поради наличието на много машини в бита ни. Следователно е важно да се намери време за занимания със спорт.
Той препоръчва да се съвместяват и двата вида натоварване – аеробно и анаеробно. Тренировките да са поне 3 седмично, като никоя от тях да не е по-малко от 30 минути.
Трябва да се задействат всички групи мускули, като в единият от дните да се обработва горната част на туловището, а в друг долната част. Коремната преса трябва да се тренира във всяка от тренировките, за да не се натрупват мазнини по корема и хълбоците.
Д-р  Луиджи Граттон подчертава, че при едно грамотно хранене в съчетание със спорт, човек не губи здравето си, а само наднорменото тегло.
 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23499488830566 Seconds