Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Silver Pro 5 кг
Explode Silver Pro 5 кг
278.00 BGL
Купи

Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи

Snail Soap
Snail Soap
1.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи
6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи
Диета на Луиджи Граттон

Американският диетолог и практикуващ лекар в своите книги и статии неднократно излага възгледите си за правилното хранене и необходимостта от физическо натоварване за всеки човек, който иска да е здрав и да изглежда добре.
Според Луиджи Граттон (Luigi Gratton) мазнините се появяват благодарение на излишъка от калории, които човек си позволява да приема. За възрастните хора са необходими около 2000 калории, а когато се налага те да бъдат намалени с цел понижаване на теглото, трябва да се сведат до 1500 – 1800 калории дневно, ако няма професионални занимания със спорт, които да налагат специален вид хранене.

Едно примерно меню от Луиджи Граттон за възрастен човек със средна физическа активност.
 
Закуска: 7 яйчни белтъка, които могат да се приготвят и на омлет; половин филийка диетичен хляб, намазана с 1 ч.  л. мармалад.
Втора закуска: 170 мл кисело мляко (недопустимо е подслаждане или използване на плодови млека).
Обяд: 85 г пилешко филе, голяма салата от листни зеленчуци с 2 ч. л. подправки, 2 чаши броколи с порция кафяв ориз.
Следобедна закуска: 30 грама твърдо сирене и 1 ябълка
Вечеря: 170 грама постно варено (или на грил) говеждо, по 1 чаша спанак и моркови, приготвени на пара, салата от листни зеленчуци, ½ чаша кафяв ориз; малка чаша грозде.

Според диетолога е задължително в дневното меню да се включват белтъчини, въглехидрати и мазнини. Крайно важно е белтъчините да бъдат по равно  от животински и растителен източник. За жените да са 50 г дневно, а за мъжете те са 60 грама.
За да се насити организма с всички необходими витамини, минерали и фибри, е необходимо да се консумират дневно от 5 до 7 порции зеленчуци и плодове.
Съветът на  Луиджи Граттон е да не се изключват от храненето лененото семе, рибата, пшеницата, царевицата и растителните масла, а да се преценява кога какво е добре да се използва в дневното меню, за да се спазва разчета на дневната норма калории.
Д-р Граттон акцентира върху факта, че физическото натоварване от домакинска работа днес е сведено да минимум поради наличието на много машини в бита ни. Следователно е важно да се намери време за занимания със спорт.
Той препоръчва да се съвместяват и двата вида натоварване – аеробно и анаеробно. Тренировките да са поне 3 седмично, като никоя от тях да не е по-малко от 30 минути.
Трябва да се задействат всички групи мускули, като в единият от дните да се обработва горната част на туловището, а в друг долната част. Коремната преса трябва да се тренира във всяка от тренировките, за да не се натрупват мазнини по корема и хълбоците.
Д-р  Луиджи Граттон подчертава, че при едно грамотно хранене в съчетание със спорт, човек не губи здравето си, а само наднорменото тегло.
 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15138101577759 Seconds