Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Диета с череши
Идва времето, в което на пазара ще се появят черешите. Предлагаме ви една от така наречените “монодиети”. Преди да решите да я приложите, трябва да прецените дали здравето ви позволява това. Дори да не издържите целия цикъл на диетата, ще имате полза, защото черешите имат силно диуретично действие и съдействат за намаляване на теглото. От друга страна те са нискокалорични, макар че от всички червени плодове съдържат най-много калории – в 100 гр. има 64 калории. Наличието на витамините А, С и на минерали като желязо и калций правят черешите едни от най- подходящите плодове за пролетно - летни диети. Черешите имат и високо съдържание на каротин, а той се превръща в организма във витамин А и има голямо значение за  доброто зрение.
Така че, дори да не завършите 5-дневната, а при по-затлъстели хора 7-дневната диета, ще имате полза от  пречистването на чревния тракт, макар и само за ден - два. Нищо не губите от опита. Диетата подпомага не само отслабването, но и  очистването на организма от токсини.

Задължително е диетата да се прави с пресни плодове. Избирайте добре узрели череши. За предпочитане червени, а не бели.
Дневно се консумират 1,5 череши, разделени на 5-6 порции, като е добре вечерната порция да е по - малка заради диуретичния ефект.
 
Предупреждение
1. Ако до момента, в който решите да започнете черешовата диета, сте се хранили по-обилно и с висококалорична храна, е редно да изкарате няколко дни с по-малко количество храна, като намалите и приема на въглехидрати. Така ще се подготвите за диетата.
2. По време на диетата трябва максимално да ограничите кафето и цигарите, ако пушите. Оптималният вариант е да не пиете кафе и да не пушите.
3. Забранява се алкохол.
4. Пийте поне 1,5 л вода, а най-добре 3 литра. Не допускайте обезводняване.
5. Ако сте направили пълния цикъл -5 дни или 7 дни, трябва да внимавате при захранването. При петдневна диета -5 дни захранване, при седемдневна – 7 дни захранване. Първия и втория ден добавете само още по един вид плодове, които да са по-меки и лесни за усвояване. На третия ден вземете плюс плодовете суров зеленчук. Четвърти ден - варени или задушени картофи, може картофено пюре, но направено с вода, а не с мляко. Пети ден - мляко, парче изкиснато сирене (70-80 гр.).  Постепенно включете яйца, бял варен ориз и накрая нетлъсто, крехко месо.
5. Диетата ще е по-ефикасна, ако я съчетаете със спорт: дълги разходки, плуване, туризъм, а ако имате достатъчно сила и енергия – посещавайте и фитнес зала.
6. Имайте предвид, че различните сортове череши имат различна сладост.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.181077003479 Seconds