Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Елда

Говорили сме много за суроватъчен протеин и казеин. Но тези суплементи на базата на мляко не са единствените висококачествени протеини на прах, които се предлагат на пазара днес. Растителни протеини като соя, ориз, грах и коноп могат да предложат на културистите неща, които са извън възможностите на суроватъчния и казеина. Един от най-новите растителни протеини, които може да се намери е този от елда. Когато мислиш за елда, сигурно се сещаш да палачинки или японска юфка. Брашното от елда е бавно усвояващ се въглехидрат. Но елдата не е зърнено растение, а семена на плод, подобни на ревена. Това го прави добра алтернатива за хората с непоносимост към пшеница, или други зърнени растения, съдържащи глутен. Освен това, протеинът в елдата може да бъде изолиран за приготвяне на нисковъглехидратен, беден на мазнини протеин на прах, идеален за атлетите.

  

В едно изследване японски учени тествали плъхове, поставени на диета, съставена от 20% протеин в продължение на пет седмици. Една от групата приемали протеин от елда като основен източник, а другата консумирала казеин. Учените съобщили в списание Bioscience, Biotechnology and Biochemistry, че плъховете от първата група натрупали повече мускулна маса и изгубили повече подкожни мазнини в сравнение с хранените с казеин плъхове. Мускулният растеж може би се дължи на факта, че елдата е богата на глутамин, аргинин и верижно-разклонената аминокиселина левцин. Елдата съдържа и чиро-инозитол, който подобрява действието на инсулина в мускулите, стимулирайки протеиновата синтеза и снабдявайки с повече глюкоза, аминокиселини и креатин изгладнелите мускули. Загубата на мазнини, проявена у плъховете, консумирали протеин от елда вероятно се дължи на способността му да намалява количеството на липогенетичните (създаващи мазнини) ензими в черния дроб.

Но това не е всичко: елдата може да намалява и нивото на холестерол. Изследване от университета Медисън (Уисконсин) разкрива, че консумирането на протеин от елда намалява усвояването на холестерола в червата почти наполовина.

Ако си вегатарианец, имаш непоносимост към глутен или просто искаш да опиташ нещо ново, пробвай протеин от елда за изграждане на мускули и изгаряне на мазнини. Опитай да заместиш около 10-20 г от суроватъчния протеин за шейка преди и след тренировка с протеин от елда.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14236998558044 Seconds