Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Загуба на протеин - част III
Ето още няколко допълнителни предложения за извличане на максимума от протеина, който приемате:
- Висока  биологична  стойност. Старайте се да си набавяте протеин с висока биологична стойност, така че да си осигурите неговото максимално усвояване и минимален остатък. Протеини с ниска биологична стойност могат да предизвикат недостиг на протеин и акумулация на аминокиселини, което да доведе до загуба на аминокиселини.
Протеин с нисък аминокиселинен профил е беден на една или друга незаменима аминокиселина. Тялото може да използва само определен баланс от незаменими аминокиселини. Недостатъкът на дори една такава кара тялото ви да отделя други аминокиселини, за да постигне нужния баланс.-   Хранителни   комбинации. Комбинирайте две храни, които са бедни на протеин сами по себе си, но се допълват взаимно. Комбинация от зърнени и бобови храни, например, дава  комплексен   протеин с  висок аминокиселинен  профил. Сред най-добрите протеинови хранителни комбинации са месо и ядки, яйца и бобови храни, риба и леща, месо и зърнени храни, млечни продукти и яйца, бобови и зърнени храни, млечни и бобови продукти.
- Аминокиселинна суплементация. За нещастие, по всяка вероятност вашата диета е бедна на дадени аминокиселини, които често се губят при готвенето или обработването на храната. Затова приемът на аминокиселини под формата на суплементи (таблетки, капсули или течни) е препоръчителен.
- Консумация на въглехидрати. Въглехидратите играят основна роля в употребата на протеина като засилват отделянето на инсулин, който е потентен анаболен хормон. Инсулинът е необходим за ефективно обработване на растежния хормон и инсулиноподобния растежен фактор. Всъщност действията на инсулина и инсулиноподобния растежен фактор са почти идентични - помагат при пълното усвояване на аминокиселините за ускорен мускулен протеинов синтез.
- Бавно усвояеми аминокиселини. Повечето богати на протеин храни се усвояват бавно и доставят аминокиселините си постепенно. Човешкото тяло се е адаптирало към пълноценни храни, които отделят протеин много по-бавно, отколкото обработените протеинови продукти като шейкове или десерти. В естественото си състояние всички протеинови храни са комбинирани с мазнини, въглехидрати или фибри като всички те забавят протеиновото усвояване. Човешкият организъм не е приспособен да усвоява големи количества от бързоусвояеми обработени протеини. Пълноценните храни, както и някои бавно усвояеми протеини като казеинът, се приемат добре от тялото. Бавноусвояемият ефект на аминокиселините предпазва акумулирането и загубата на допълнителните аминокиселини.

Iron Man
Загуба на протеин - част I
Загуба на протеин - част II

Следва продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.086294889450073 Seconds