Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Зелен чай
Зеленият чай - средство за отслабване
Той помага и на бързо-съкращаващите се мускулни влакна.
Екстрактът от зелен чай може да ускори метаболизма ти и да ти помогне да станеш по-добър в тренировките.
Как би реагирал, ако ти кажа, че зеленият чай - любимият на цяла тълпа фенове на чая - може да ускори метаболизма ти, да ти помогне да станеш по-добър в тренировките, да понижи риска да заболееш от рак и да разходи кучето ти? Добре, три от четири не е зле. Доказателството е в торбичката -чаената торбичка - това е.
Зеленият чай съдържа високо ниво полифенолични съставки, познати като катехини. Група учени изучаваха ефекта на богатия на катехин екстракт от зелен чай върху издръжливостта, енергийния метаболизъм и мастната оксидация върху опитни мишки в продължение на 10-седмици. Мишките, хранени с екстракт от зелен чай, увеличили възможността си да плуват спрямо изтощението с 8 към 24 процента. Ефектите зависели от дозата и били придружени от повишение на мастната оксидация, т.е. на изгарянето на мазнините .Като допълнение, диетата с екстракт от зелен чай повишила нивото на бета-оксидацията в скелетните мускули (друг индикатор за по-добро изгаряне на мазнините). Концентрацията на плазмения лактат била значително понижена след тренировка с едновременно повишаване на концентрацията на свободната мастна киселина в плазмата. Според изследването стимулирането на мастната киселина е обещаваща стратегия за подобряването на издръжливостта, а екстрактът от зелен чай пасва на профила за стимулиране.

Отслабване - добавки


Екстрактът от зелен чай съдържа също и субстанция, наречена теанин -производна на глутамина , която понижава ответните реакции по въвеждането на доксорубицин като например въвеждането на липиден пероксид и намаляване действието на глутатоиновата пероксидаза в нормалните влакна. На български това означава, че теанинът понижава вредата от оксидацията. С други думи, екстрактът от зелен чай може да помогне да поддържаш клетките си здрави.
Дори при изключително увредени мускули екстрактът от зелен чай може да окаже положителни въздействия. Например мускулната дистрофия на Душен е заболяване, характеризирано от смъртоносна загуба на мускулна тъкан, дължаща се на липсата на определен вид протеин, наречен дистрофин. В един научен труд изследователите тествали дали антиоксидантните свойства на екстракта от зелен чай могат да намалят мускулната некроза (смърт) при мишки, страдащи от мускулна дистрофия. В продължение на четири седмици още от самия ден на раждането им мишките били подложени на диета и приемали 0.01 или 0.05 процента екстракт от зелен чай. Този хранителен режим значително намалил некрозата в бързосвиващите се мускулни влакна, но нямал никакъв ефект при бавно-свиващите се. Резултатът, разбира се, зависел и от количеството на приетия екстракт. Средната ефикасна доза при човека е около седем чашки зелен чай на ден. Ако обичаш да пиеш чай, нека той да е зелен.
д-р  Хосе Антонио, сп. Iron Man
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16593885421753 Seconds