Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
Извара
Получава се от краве мляко, мътеница или смес от тях. В зависимост от маслеността на млякото тя бива безмаслена, полумаслена (10% мазнини) и пълномаслена (20%).


Безмаслената безсолна извара се нарича диетична. Изварата е продукт с високо съдържание на белтъчини. Съдържанието на белтъчини в безмаслената извара е 19-20%, а в полумаслената и пълномаслената - около 14 ÷15%. По съдържание и усвояемост на аминокиселини изварата е един от най-пълноценните млечни продукти. Особено ценни са сяросъдържащите аминокиселини (метионин, цистин и цистеин) и холинът. Профилактичната роля и диетичното значение на изварата се обуславят преди всичко от пълноценността на аминокиселинния й състав.
Суроватъчната извара, която съдържа само лактоалбумини и лактоглобулини, има висока усвояемост и подчертани защитни и лечебни свойства при чернодробни, сърдечносъдови, бъбречни, стомашно чревни и други заболявания. Млякото и изварата са едни от най-ценните продукти в профилактичното хранене (при работа в условия с вредности) и в рационалното хранене, особено за подрастващите и хората на умствения труд. Към изварата могат да се добавят захар, есенции, подправки, плодове и др.
Сирене „Крема". По консистенция наподобява изварата. Приготвя се от прясно краве мляко, сметана и закваска. Средната масленост на изходна та смес от пълномаслено краве мляко или от обезмаслено мляко и сметана е 12 -22,5%. Стабилизирането на сиренето „Крема" се постига със сорбинова киселина или калиев сорбат. Продава се опаковано в алуминиево фолио по 125 и 250 г в две качества - първо и второ. Водното съдържание е 53 ÷56%, маслеността - 32%, белтъчините - 9,79%. Сиренето „Крема" се съхранява при температура 2-4°С.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12428307533264 Seconds