Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
L-carnitine capsules
L-carnitine capsules
28.00 BGL
Купи

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи
Истинският билдер яде боб
Ерин Нюман

Понякога е доста трудно да се яде колкото може повече месо. Могат ли тогава бобовите храни да бъдат негов заместител? И как стои въпросът с непълния източник на протеин?
Едни от най-добрите източници на протеин са телешкото, пилешкото и рибата . Ден след ден обаче това е много монотонно хранене и начин да го разнообразите е да включите в диетата си бобовите храни - фасула (обикновен, черен и т.н.), грах, нахут, соя и леща. Това е идеална бодибилдинг храна, защото е богата на протеин, влакна, сложни въглехидрати и фолати и с ниско съдържание на мазнини. Чаша сварен шарен боб например има 14 г протеин, 14 г влакна и по-малко от 1 г мазнини. Сравнете това с порция от 85 г пилешки гърди, която има 25 г протеин и никакви влакна и ще разберете ползата от бобовите храни - увеличавате приема на влакна, без да жертвате този на протеин.


Протеините в храни като плодове, зърнени храни и зеленчуци са „непълни", т.е. в тях липсва една или повече от есенциалните аминокиселини, чието пълно присъствие прави и протеина пълен. Въпреки че при бобовите храни протеинът е такъв, това лесно се коригира. Такъв тип храни въпреки всичко могат да бъдат добър източник на протеин, ако се ядат в комбинация с други храни, които доставят липсващите аминокиселини . Например аминокиселини, липсващи в зеленчуците, могат да се получат чрез прием на зърнени храни, други зеленчуци или животински източник на протеин, приет в същото хранене или по-кьсно през деня. По този начин лесно ще попълните „непълния" протеин в бобовите храни - ако искате пълен протеин в едно хранене например, комбинирайте фасул с кафяв ориз.
Бобовите храни са не само евтина и вкусна добавка към диетата ви, но доста удобни, когато са консервирани. Преди консумация обаче те трябва да се изплакнат и изцедят, за да се намали колкото може повече натрият, съдържащ се в течността в консервата. Има много начини да се включат в диетата ви - чрез салата от обикновен варен фасул, риба тон и копър, сандвич джоб от едър (смилянски) фасул, домати, кафяв ориз и подправки или пица с грах и зеленчуци.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15627813339233 Seconds