Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи

L-carnitine capsules
L-carnitine capsules
28.00 BGL
Купи

Young & Flexi
Young & Flexi
34.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ecdy-Steel
Ecdy-Steel
36.00 BGL
Купи
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи
Rhodosorb-h Capsules
Rhodosorb-h Capsules
49.60 BGL
Купи
Истинският билдер яде боб
Ерин Нюман

Понякога е доста трудно да се яде колкото може повече месо. Могат ли тогава бобовите храни да бъдат негов заместител? И как стои въпросът с непълния източник на протеин?
Едни от най-добрите източници на протеин са телешкото, пилешкото и рибата . Ден след ден обаче това е много монотонно хранене и начин да го разнообразите е да включите в диетата си бобовите храни - фасула (обикновен, черен и т.н.), грах, нахут, соя и леща. Това е идеална бодибилдинг храна, защото е богата на протеин, влакна, сложни въглехидрати и фолати и с ниско съдържание на мазнини. Чаша сварен шарен боб например има 14 г протеин, 14 г влакна и по-малко от 1 г мазнини. Сравнете това с порция от 85 г пилешки гърди, която има 25 г протеин и никакви влакна и ще разберете ползата от бобовите храни - увеличавате приема на влакна, без да жертвате този на протеин.


Протеините в храни като плодове, зърнени храни и зеленчуци са „непълни", т.е. в тях липсва една или повече от есенциалните аминокиселини, чието пълно присъствие прави и протеина пълен. Въпреки че при бобовите храни протеинът е такъв, това лесно се коригира. Такъв тип храни въпреки всичко могат да бъдат добър източник на протеин, ако се ядат в комбинация с други храни, които доставят липсващите аминокиселини . Например аминокиселини, липсващи в зеленчуците, могат да се получат чрез прием на зърнени храни, други зеленчуци или животински източник на протеин, приет в същото хранене или по-кьсно през деня. По този начин лесно ще попълните „непълния" протеин в бобовите храни - ако искате пълен протеин в едно хранене например, комбинирайте фасул с кафяв ориз.
Бобовите храни са не само евтина и вкусна добавка към диетата ви, но доста удобни, когато са консервирани. Преди консумация обаче те трябва да се изплакнат и изцедят, за да се намали колкото може повече натрият, съдържащ се в течността в консервата. Има много начини да се включат в диетата ви - чрез салата от обикновен варен фасул, риба тон и копър, сандвич джоб от едър (смилянски) фасул, домати, кафяв ориз и подправки или пица с грах и зеленчуци.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16343402862549 Seconds