Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Как да изберем диета?
Знаете ли, че всички диети са еднакво добри?
Кое е най-добро за намаление на телесните мазнини? Съществува диетата на Аткинс и други подобни на нея с екстремно намаление на въглехидратите (кетогенен режим). Диетата, често обозначавана като "Зоната" предвижда съотношението на протеин , въглехидрати и мазнини да бъде съответно 30:40:30. Има много други, по-обикновени диети препоръчвани от много лекари, диетолози и учени.


За да открият какъв е ефекта от различните диети изследователите от университета в Оклахома сравняват получените резултати върху три групи с наднормено тегло. Изненадващо е било установено, че всяка група е загубила едно и също телесно тегло -около 5 килограма за 12 седмици. Еднакво е било и намалението в проценти на телесните мазнини.
Да изразходваш повече калории отколкото приемаш е ключът за загуба на телесните мазнини , без да е необходимо да намаляваш  въглехидратите или да приемаш храна с определено съотношение на хранителните съставки. Най-добрата стратегия е да се обърне внимание на разнообразието на храната, която покрива всички нужди и не е много калорична. Щом загубата на мазнини е еднаква при всички диети, "Зоната" спокойно може да бъде заменена с други нискокалорични диети. Разочароващо е, че 60% от изследваните който са били със "Зоната" са запазили постигнатите резултати само в продължение на един месец. С ниско въглехидратната диета също е имало проблеми.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.10478496551514 Seconds