Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Камилско мляко
По съдържание на основните хранителни съставки камилското мляко се отличава незначително от кравето мляко, но по някои показатели го превъзхожда. Камилското мляко е богато на витамини и различни микроелементи. В него витамин С е почти 3 пъти в повече, отколкото в кравето мляко. То съдържа и много по-висок процент желязо.


Според учените камилското мляко може успешно да се прилага в борбата с някои заболявания, като: болестта на Алцхаймер, хепатит, проблеми със сърдечно-съдовата система, диабет, различни състояния на стрес.
В арабските държави то е в групата на основните храни, тъй като една камила дава средно 5 л мляко на ден. Учени от Университета на Обединените  Арабски Емирства смятат, че какао с камилско мляко е много по-полезно за подрастващите от това, което е приготвено с краве мляко. В Индия вече се предлага нискокалоричен сладолед от камилско мляко, тъй като то е с нисък процент мазнини.
Напоследък в много европейски държава също се продават камилско мляко и продукти, в които то е вложено, например шоколад и шоколадови бонбони, но все още за европейците то е екзотична храна.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.39332699775696 Seconds