Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 100 gr.
Rhodosorb-FARER 100 gr.
3.60 BGL
Купи
Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи
Качване на маса чрез модифицирана кетонна диета
В предишен мой материал изложих основните процеси, характерни за състоянието на кетоза. От тях стана ясно, че докато сме в това състояние, получаваме максимално използване на мазнините за енергия. Също така дори при ниско калориен прием, ние запазваме мускулната маса. А дали можем да използваме цикличната кетонна диета като начин да повишим мускулната маса, запазвайки ниско нивото на телесни мазнини?

Диетата
Най-важната част от използването на цикличната кетонна диета за покачване на маса е да повишим калорийния прием с около 20% спрямо нормалното ниво. Най-добрият начин да приемаме повече калории е да се храним с големи количества пържоли, риба, пиле, цели яйца, наденици, бекон и шейкове от протеин, примесен със зехтин. За да поддържаме „кетогенно състояние", трябва да консумираме 1.5 г мазнини на всеки грам протеин.

Вашето дневно меню трябва да бъде разделно на 5-10 хранения. Това се прави, за да сме сигурни, че мускулите ще бъдат наситени с оптимално количество хранителни вещества за растеж.
Най-съществената разлика между кетогенна диета за качване и изчистване са въглехидратите. По време на фазата за покачване препоръчвам Зб-часово въглехидратно зареждане, за да осигурим значителен прилив на въглехидрати в мускулите. Следващата важна разлика е, че сега ще набавим нови 1000 ккал от въглехидрати, примесени с добро количество протеин приблизително 2 часа преди тренировката в сряда. Това се прави с цел да заредим с голямо количество гликоген, за да поддържаме висока интензивност.

Причината

Нека обсъдим причините за този радикален план. Ако приемем, че ще правите своето въглехидратно зареждане в петък вечерта до неделя сутринта, повечето от вас биха искали да натоварят своето тяло в неделя, когато мускулите са препълнени с гликоген. Следващата тренировка с тежести ще бъде в сряда, когато правим зареждането с близо 1000 ккал предимно от въглехидрати. Идеята за това е, че до сряда вашият гликоген би трябвало да бъде доста нисък и този прилив на въглехидрати ще го възстанови. Следващата тренировка ще бъде в петък вечерта преди въглехидратното зареждане. В тази тренировка трябва да се тренира цялото тяло, за да изхабим изцяло гликогена и да предизвикаме анаболните процеси след като започнем да зареждаме с въглехидрати.

Тренировката

Няма да се задълбочавам в методите на тренировка, защото всеки организъм е индивидуален и съответно реагира различно на един и същ тренировъчен план. Основно съветът ми е в неделя да се тренира едната част от тялото, когато е направено въглехидратното зареждане, а в сряда другата част от тялото и след това в петък цялото тяло. Друга важна особеност е да се придържате към базови упражнения като клякане, мъртва тяга, чукчета, лежанка, раменни преси, сгъвания за бицепс с щанга, френско разгъване за трицепс и др. Правете около 3-4 упражнения за големите части на тялото и около 2-3 за по-малките като поддържате висока интензивност и повторения между 4 и 10. Поддържайте почивките между сериите и упражненията на минимум, избягвайте кардиото - използвайте го само в началото на тренировката за загрявка за около 10 мин.

Добавките

Горещо препоръчвам използването на висококачествени витамини и минерали като се набляга на витамините С, А, Е, калций, магнезий и цинк. Най-подходящите добавки за тази диета са: ванадил сулфат, хром пиколинат, алфа-липоева киселина, които осигуряват по-добро усвояване на глюкозата от мускулните клетки. Ето и самият начин на прием:

Неделя - понеделник - вторник
- Ванадил сулфат - 120 мг, разделени на 6 приема с храната;
- Хром/хром пиколинат -1000/300 микрограма, разделени на 5 дози с храната;
- Магнезий - 1000 мг, разделени на 4-5 приема;
- Алфа-липоева киселина - 600-1200 мг на ден.
Сряда
- Ванадил сулфат - 50 мг с въглехидратите преди тренировка;
- Хром/Хром пиколинат - 200 микрограма с въглехидратите;
- Магнезий - 250 мг с въглехидратите ;
- Алфа-липоева киселина - 600-1200 мг на ден.
Петък вечер и събота вечер -като в понеделник и вторник.

Следващите основни добавки са креатин и глутамин. Те ще се приемат в големи количества само по време на въглехидратното зареждане, за да увеличат хидратирането на мускулната клетка. Креатинът ще се взема в доза около 40 г на ден по време на въглехидратното зареждане, а глутаминът -около 60 г на ден заедно с креатина. В останалите дни приемът им не би имал особени ползи заради липсата на въглехидрати в храната. Няма да се спирам на самия хранителен план, защото той е като при кетонна диета (мазнини и протеин). Ако имате съмнение, че въглехидратите могат да бъдат предозирани, може да добавите по 1 г хидроксиситрик киселина преди хранене с въглехидрати.
Павел Георгиев SNC-Хасково, Консултант C.O.R.F.I.T.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.168123960495 Seconds