Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Кетозис
При липса на необходимите въглехидрати тялото трудно разгражда тлъстините. Процесът на разграждане на мазнините изисква присъствието както на мазнини, така и на въглехидрати. Ако на тялото му липсват необходимите въглехидрати, процесът не може да бъде завършен и мастните молекули не се разграждат напълно. Те се наричат кетонни тела, а състоянието - кетозис.
Вйсокопротеинната и нисковъглехидратната диета за сваляне на килограми е била популярна в Щатите през 1960 г. Благоразположението към тази диета се подновява на всеки няколко десетилетия, защото тя, изглежда, действа. Особено за културисти.
Когато следвате тази диета:
1. Вие трябва  да  ядете много високопротеинни храни, за да не се чувствате изтощен. Яйцата обикновено се препоръчват в тази диета, а също и пилета, месо и дори мляко, сирене и масло. Всички тези съдържат малко или никакви въглехидрати, но много мазнини.
2. Губите чувствителна част от теглото си през първата седмица.
3. Апетитът ви намалява. Това се дължи на променената биохимия на тялото при тази диета.

Но както споменах по-горе, тази диета само изглежда, че работи. Всъщност ето какво става:
1. Понеже тези високопротеинни храни съдържат много мазнини, вие поемате повече калории, отколкото имате нужда.
2. Килограмите, които губите, не са само мазнини. Тъй като въглехидратното ниво намалява, започвате да се дехидрирате и да губите много вода (по-голямата част от която от мускулните клетки). Тогава поради липсата на въглехидрат тялото ви започва да разгражда колкото мазнини, толкова и мускули. Така че на всеки 2 кг свалено тегло след дехидратация около 1 кг е мускул. Нещо, което едва ли е добра стратегия за културиста.
3. Апетитът ви намалява поради наличието на мастни кетонни тела в кръвта ви, което се дължи на невъзможността мазнините да се разградят напълно без присъствието на въглехидрати. Така че енергията ви намалява заедно с апетита и също е възможно да се появи замайване, гадене и още дълъг списък от подобни симптоми.
4. Когато тренирате, вие бързо ще изхабите въглехидрата, натрупан като гликоген в мускула, ще изчерпите енергията си и липсата на гликоген ще изсуши мускулите ви и те ще изглеждат по-малки. Като цяло диетата, основана на гладуване (на въглехидрати), не е добра идея нито за възрастен човек, нито за културист състезател.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21204209327698 Seconds